Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kampars: Jācer, ka Repšes biedrība nebūs kārtējā sīkpartija, kas mēģinās paņemt kādu mazu nišu

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars saskata daudz līdzību Vienotības un jaundibinātās biedrības Latvijas attīstībai idejiskajā lidojumā, taču cer, ka jaunā biedrība nekļūs par šauras nišas sīkpartiju.

Kampars, iepazīstoties ar Latvijas attīstībai līderu publiski teikto un biedrības mājaslapā rakstīto, saskatījis daudz sakritību ar Vienotības priekšvēlēšanu programmā pausto, piemēram, par valsts attīstības iespējām laikā pēc budžeta konsolidācijas beigām. Tieši Repše savulaik kā finanšu ministrs diezgan aktīvi no iekšpuses paātrinājis konsolidācijas procesu un atbalstījis resursu taupīšanu. Taču atliekot cerēt, ka, biedrībai izveidojot partiju, tā nebūs atsevišķs politisks veidojums.

"Mums ir pilnīga ideju sakritība, un es neredzu ne mazākās pretrunas, ka uzņēmēji, kuri līdz šim darbojušies politikas aizkulisēs, ir iznākuši publiski un gatavi nākt ar savām idejām. Atliek tikai cerēt, ka Latvijas attīstībai nebūs kārtējā sīkpartija, kas mēģinās paņemt kādu mazu nišu, bet drīzāk darbosies saskaņā ar politisko partiju konsolidācijas tradīcijām un apvienosies ar esošajām politiskajām partijām," uzsvēra Kampars.

Pašlaik gan jāpagaida, kamēr jaunā biedrība no savām nevalstiskas organizācijas pozīcijām nāks ar kādām konkrētām idejām, nevis tikai lozungiem, viņš piebilda.

Tāpat Kampars neredz nekādu apdraudējumu līdz ar kādreizējo Vienotības ziedotāju pāriešanu jaunajā biedrībā, jo"Vienotība nekad nav bijusi atkarīga no viena vai diviem lieliem ziedotājiem, līdz ar to tā noteikti nav problēma. Ja kādi no šiem ziedotājiem bijuši Vienotības atbalstītāji, tad tas noteikti nav kaut kādā veidā trieciens Vienotības finanšu stāvoklim," viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka Einara Repšes (Vienotība) vadībā nodibināta biedrība Latvijas attīstībai, kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē