Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kažoka: Tas ir jautājums Vienotībai, vai viņi vēlas asociēties ar tādu deputātu

Parlamentā nevar atrasties cilvēks, kurš nesaprot, ka šāda rīcība ir neētiska. Tas, kā Vienotības frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis ir komunicējis pēdējo dienu laikā, liecina par to, ka viņam šķiet normāli, šādā veidā izvairīties no nodokļu maksāšanas, portālam Diena.lv sacīja Providus pētniece Iveta Kažoka.

Dz. Zaķis zināmā mērā ir nokavējis to brīdi, kad viņš situāciju būtu varējis vērst par labu – deputātam vajadzēja problēmu atzīt, atmaksāt nenomaksātos nodokļus un piedāvāt veidu, kā novērst šādu gadījumu atkārtošanos nākotnē, uzskata I. Kažoka. "Tad es teiktu, ka tā būtu tāda atbildīga rīcība no deputāta puses," sacīja Providus eksperte.

Šobrīd izskatās, ka deputāts pat nav gatavs publiski atzīt, ka ir rīkojies nepareizi un, kā norādīja I. Kažoka, nav saprotams kāpēc. Iespējams, Dz. Zaķis tiešām nesaskata problēmu šajā situācijā, proti, ka valstij nav nomaksāti nodokļi ne visai godīgas shēmas rezultātā.

"Ja viņš pat nav gatavs atzīt, ka viņš nav rīkojies pareizi, ka tādā veidā nevarētu visus Latvijas iedzīvotājus aicināt rīkoties, iegādājoties mašīnus līdzīgi kā viņš to ir darījis, tad ir jautājums, vai viņam maz ir vieta Latvijas politikā, Latvijas parlamentā," sacīja pētniece.

Tāpat viņa uzsvēra, ka jau ilgāku laiku parlaments aicina cilvēkus maksāt nodokļus, strādā pie likumiem, lai sakārtotu nodokļu likumdošanu, līdz ar to tas nav labs piemērs citiem iedzīvotājiem, kā rīkoties šādās situācijās.

"Pats fakts vien, ka Zaķis nav atzinis, ka ir rīkojies nepareizi, rada šaubas, vai viņš, atrodoties parlamentā, ir savā vietā? Ja viņš tiešām nesaprot, ka tā situācija izskatās visai šausmīgi, nav gatavs neko darīt, lai savu vainu izlīdzinātu, es teiktu, ka tas ir jautājums Vienotībai, vai viņi vēlas asociēties ar tādu deputātu, kas nesaprot elementāras lietas?" tā I. Kažoka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē