Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kozlovskis: Policijas kapacitāte autortiesību pārkāpumu jomā ir nepietiekama

Šobrīd Valsts policijas kapacitāte autortiesību pārkāpumu apkarošanas jomā ir nepietiekama, atzīst iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Vienlaicīgi ministrs norādīja, ka sadaļa par cīņu autortiesību pārkāpumu jomā ir ietverta Valsts policijas attīstības koncepcijā. Tajā skrupulozi esot aprakstīti nepieciešamie resursi, lai varētu runāt par minēto pārkāpumu apkarošanu.

Šonedēļ Saeimas komisijas sēdē, runājot par nelegālu kabeļoperatoru un to sniegto pakalpojumu apkarošanu, Kozlovskis norādīja, ka blakustiesību un autortiesību jomā sodīšanu par noziedzīgu nodarījumu kavē nozieguma sastāva nepilnība procesā, proti, Krimināllikums (KL) paredz cietušā subjekta klātbūtni procesā. Par cietušo šādos gadījumos ir uzskatāms autortiesību īpašnieks vai atbilstoši pilnvarota persona, kurai ir tiesības pārstāvēt īpašnieku.

Tāpat KL par šo tiesību pārkāpumu paredz atbildību gadījumā, ja ir nodarīts būtisks kaitējums - tā apmēram jāsasniedz vismaz 1600 eiro.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ar iekšlietu ministru vienojās par darba grupas izveidi, lai aktīvi vērstos pret nelegālo kabeļoperatoru pakalpojumu sniedzējiem.

Komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) piedāvāja izveidot darba grupu ar nozares pārstāvjiem, ministrijas padotībā esošo iestāžu speciālistiem un ministrijas darbiniekiem. Ministram pret šādu priekšlikumu nebija iebildumu.

"Lattelecom" pārstāvis Toms Meisītis sēdē norādīja, ka nelegālie kabeļoperatori atņem konkurētspēju un ienākumus legālajiem pakalpojumu sniedzējiem. "Lattelecom" pārstāvja aplēses liecina, ka Latvijā nelegālās tirgus daļas klienti ir aptuveni no 100 000 līdz 200 000 mājsaimniecību.

Meisītis norādīja, ka Latvija ir otrajā vietā Eiropā pēc nelegālā satura lejupielāžu internetā skaita, tāpēc, viņaprāt, būtu nepieciešams par nelegālu padarīt ne tikai satura izplatīšanu, bet arī patērēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē