Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krīgers: Valdībai daudzos gadījumos pietrūkst konsekvences

Arodbiedrību paziņojumu par iespējamo parakstu vākšanu 11.Saeimas atlaišanas ierosināšanai radījis valdības konsekvences trūkums lēmumos, intervijā Latvijas radio atzina Latvijas Brīvo darbinieku arodbiedrības savienības (LBAS) līderis Pēteris Krīgers.

Iepriekš valdība solījusi, ka tikai rudenī, gatavojot nākamā gada budžetu, tiks runāts par iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) neapliekamā minimuma un atvieglojumiem par apgādībā esošām personām paaugstināšanu. Tikai tāpēc LBAS piekrita minimālās algas saglabāšanai 200 latu līmenī nākamgad, taču pirmdien šis atbalsts atsaukts, informē Latvijas radio.

Jau ziņots, ka 3.augustā slēgtā sēdē valdība nolēma nepaaugstināt ar IIN neapliekamo minimumu un atvieglojumu par apgādībā esošu personu. Valdība ir nolēmusi pagaidām neatbalstīt tādas nodokļu iniciatīvas, kas var fiskāli negatīvi ietekmēt 2013.gada budžeta ieņēmumus.

Patlaban ar IIN neapliekamais minimums ir 45 lati mēnesī, savukārt nodokļa atvieglojums par apgādībā esošām personām ir 70 latu mēnesī.

"Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība paziņo, ka tā atsauc savu parakstu zem Nacionālās trīspusējās padomes 5.jūlija sēdes protokola, ar kuru tika fiksēta pušu vienošanās par minimālās algas nepaaugstināšanu, kā arī paziņo, ka tā izmantos visas iespējas turpmākajam darbam ar valdību un arī ar Saeimas deputātiem, ieskaitot parakstu vākšanu par 11.Saeimas pirmstermiņa atlaišanu, ja tā kārtējo reizi demonstrēs savu nespēju un nevēlēšanos politiski vadīt valdības darbu," sacīts LBAS paziņojumā medijiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē