Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Krūgaļaužs: Par neefektīvu iepirkumu sistēmu pēriens ne tikai energobūvniekiem, bet arī valstij

Konkurences padomes sods Latvijas energobūvniekiem ir nopietns signāls pašas valsts un tās ierēdņu kurlumam un nevēlēšanās ieklausīties uzņēmēju ieteikumos, kā maksimāli uzlabot valsts iepirkumu sistēmu, lai – valsts izvēlētos maksimāli kvalitatīvākos piedāvājumos, savukārt uzņēmējiem nevajadzētu meklēt dažādas iespējas, lai uzturētu savu biznesu. Par sistēmas nesakārtotību jāsoda ne tikai  būvnieki, bet arī šīs sistēmas radītāji.

Fakts, ka  valsts iepirkumu konkursos galvenais kritērijs ir tikai un vienīgi zemākā cena  - ir galvenais iemesls, kas rada zaudējumus gan valstij, gan arī pašiem uzņēmējiem. Par šo problēmu uzņēmēji ir runājuši gadiem, iesniedzot un piedāvājot lēmumu pieņēmējiem neskaitāmus priekšlikumus.  Diemžēl arī šoreiz Iepirkuma likums tiek uzlabots ar izmaiņām, kuras vēl vairāk veicinās korupcijas riskus un samazinās uzņēmēju ticību politiķu paustajiem solījumiem par uzņēmējdarbības atbalstu. Ar rūgtumu jāsecina, ka Latvijas politiķiem uzņēmējs nav vajadzīgs, ir vajadzīgi tikai tā maksātie mesli – nodokļi.

Notikušais faktiski sagraus pašmāju energobūvniecības tirgu un plaši vaļā tās tiks atvērtas mūsu kaimiņu valstu uzņēmumiem, kuri jau šobrīd kāri un agresīvi, ar cenām zem pašizmaksas, piedāvā savus pakalpojumus. Ar teikto viennozīmīgi nevēlos paust atbalstu mēģinājumam apiet likumu, bet gan vēršu uzmanību uz problēmu kopumā,  aicinot valsti strādāt nevis ar sekām, bet preventīviem pasākumiem.

Kas notiks tālāk? Daži no šiem energobuvniecības uzņēmumiem tiks reoganizēti, citi tiks slēgti, līdz ar to cietīs gan to darbinieki, gan Latvijas valsts kase kopumā. Vai sekas būs adekvātas sodam? Vai līdz ar sodu valsts iegūs kvalitatīvākus un ekonomiski izdevīgākus piedāvājumus? Diemžēl nē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē