Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kruks: LTV ir iekšējie resursi, tikai jāpadara vide konkurētspējīgāka

Latvijas Televīzijas (LTV) satura kvalitāti varētu uzlabot atbrīvojot radošos spēkus uzņēmuma iekšienē, tā vērtējot LTV valdes amata kandidātu darāmos darbus Latvijas Radio atzina mediju eksperts Sergejs Kruks.Esot iespējas piesaistīt talantīgus žurnālistus, kas no LTV dažādu iemeslu dēļ ir aizgājuši, tomēr ar to diviem LTV kanāliem būs par maz.

Televīzijai būtu jāizmanto arī tās iekšējie resursi.Par vienu no šādiem būtiskiem LTV iekšējiem resursiem Kruks dēvē Gundaru Rēderu, kurš šobrīd vada raidījumu Sastrēgumstunda, bet iepriekš vadījis arī LTV Ziņu dienestu. Pēc Kruka stāstītā, tobrīd_ Panorām_ā bija vērojamas straujas pozitīvas izmaiņas. Līdzīgu salīdzinājumu Kruks min par Jāņa Rozenberga darbu Latvijas Radio Ziņu dienesta vadībā.Mediju eksperts stāsta, ka šīs iekšējās rezerves ir iespējams uzlabot ieviešot asāku iekšējo konkurenci  žurnālistu vidū. To iespējams izdarīt ieviešot elastīgāku honorāru sistēmu, noņemot dažādus normatīvos ierobežojumus un palielinot žurnālistu atbildību, ziņo Latvijas radio. 

Viņš norādīja, ka šobrīd administrācija radoša darba motivācijai pielieto tās pašas administrācijas metodes, kā fabrikas darbiniekiem.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pēc 14.februāra sēdes pagarināja LTV valdes pretendentu izvērtēšanu līdz 7.martam. Tas tiek darīts pēc Fontes iesnieguma, kā arī ar mērķi paildzināt publisko procesu.

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, pēc pretendentu uzklausīšanas dalībai otrajā kārtā tika izvirzīti deviņi pretendenti - trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši NEPLP augstāko novērtējumu. Viens no šiem kandidātiem no turpmākas dalības konkursā atteicās.

6.martā notiks NEPLP sēde, kurā pretendenti prezentēs savu redzējumu un apņemšanos attīstīt LTV kā sabiedrisko mediju, par ko atsauksmes NEPLP sniegs šim nolūkam uzaicinātais Igaunijas sabiedriskā medija valdes priekšsēdētājs Marguss Allikmā, kurš pērn tika pārvēlēts uz otro termiņu.

7.martā Fontes iepazīstinās NEPLP ar novērtējuma ziņojumu par katru kandidātu. Saskaņā ar konkursa nolikumu kandidātu vērtēšanas rezultātus ņems vērā NEPLP, pieņemot gala lēmumu par LTV valdes locekļu iecelšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē