Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kultūras ministre: Privātajam mecenātismam kultūrā ir milzīga loma

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, tiekoties ar lielākajiem privātajiem mecenātiem Latvijas kultūrā Ināru un Borisu Tetereviem, iepazinās ar fonda darbību, kā arī pārrunāja sadarbības iespējas nākotnē, tostarp ideju par pasaulslavenajam rīdziniekam, kino režisoram un teorētiķim Sergejam Eizenšteinam veltītā kultūras centra izveidi Rīgā, portālu Diena.lv informēja ministres padomniece Ieva Līne.

Nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, kā arī durvis vērs jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka, bet 2015.gada 1.pusē Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Šo, kā arī daudzu citu Latvijai nozīmīgu notikumu kontekstā ir plašas iespējas valsts un privāto mecenātu sadarbībai dažādu kultūras projektu jomā.

Kultūras ministre uzskata, ka laikā, kad Latvija vēl tikai pamazām atgūstas no krīzes, privātajam mecenātismam kultūrā ir milzīga nozīme. Latvijā ir daudz izcilu mākslinieku, spožu radošu ideju, kuru īstenošanai ir nepieciešams piesaistīt ne tikai valsts, bet arī privāto finansējumu, jo tas ļautu iecerēm piepildīties daudz ātrāk.

Piektdien, 24.maijā, Rundāles pils 277.dzimšanas dienā ministre piedalīsies hercoga otrā darba kabineta atklāšanas pasākumā. Darba kabineta restaurācija notikusi Borisa un Ināras Teterevu fonda Rundāles pils restaurācijas pabeigšana 2010 - 2014 programmas ietvaros.

2010.gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā. 2012.gadā fonds atbalstījis 150 dažādu iniciatīvu visā Latvijā. 2011.gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet pēc gada abi mecenāti atzīti par Gada rīdziniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē