Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvenergo: Atgriezt Staburagu iepriekšējā izskatā, visticamāk, nav iespējams

AS Latvenergo vadība ir iepazinusies ar zinātnieka, inžiniera Jāņa Jermacāna projektu atsegt Staburagu, tomēr uzņēmuma vadība uzsver - Staburagu atgūt tā iepriekšējā veidolā nav iespējams, portālu Diena.lv informēja Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

"Hidroelektrostacijas ir daļa no mūsu vēsturiskā mantojuma, kas ir nemainīgs. Daugavas HES izbūve, protams, ieviesa pārmaiņas upes ainavā, taču atgūt tās iepriekšējā veidolā nav iespējams," atzina Latvenergo pārstāve

I.Bidere uzsvēra, ka Latvenergo to vērtē kā "skiču projektu" tā zemās detalizācijas pakāpes dēļ. Viņa sacīja, ka tālāk projektu varētu vērtēt, ja būtu detalizētāks plāns, tomēr tas būtu jādara citās institūcijās.

Latvenergo gan norādīja, ka augstu novērtē enerģētikas nozares profesionāļa, sava bijušā darbinieka J.Jermacāna ieguldīto darbu un iniciatīvu.

Jau ziņots, ka J.Jermacāns nācis klajā ar ideju atsegt Staburgu. Viena realizācijas ideja ir iztaisnot Daugavas gultni labajā krastā, kur tā met līkumu augšpus un lejpus Staburaga, nosprostojot Daugavu ar betona dambi. Otra - Staburagu apjozt ar pusapaļu betona dambi 100 metru rādiusā un izpumpēt ūdeni, tādējādi atsedzot klinti, ziņoja Latvijas Avīze. Panorāma ziņoja, ka izmaksas, lai īstenotu Staburagu atsegšanu, varētu būt 25 miljoni latu.

Kā zināms, 1966. gadā uzpludinot Pļaviņu ūdenskrātuvi, Staburagu pilnībā nosedza Daugava.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē