Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas domnieks Vilnītis: Termiņuzturēšanās atļaujas ir priekšvēlēšanu cīņas instruments

Jautājums par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu saistībā ar nekustamā īpašuma iegādi tiek mākslīgi izmantots kā priekšvēlēšanu tribīne un nevar būt par iemeslu valdības krišanai, Rietumu Radio atzina Reformu partijas (RP) valdes loceklis, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis (RP).

"Jautājums par termiņuzturēšanās atļaujām tiek mākslīgi izmantots kā priekšvēlēšanu tribīne un diskusijas par 1000 vai 750 atļaujām ir mazliet teātris vai šovs," uzskata Vilnītis. Viņš atgādina, ka pēc gada ir Saeimas vēlēšanas un "katra partija, ne tikai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK vēlas pozicionēties".

"Domāju, ka nesaskaņas par uzturēšanās atļaujām nevar būt iemesls valdības krišanai - visas trīs koalīcijas partijas tomēr ir ieinteresētas nostrādāt līdz galam. Manuprāt, ja situācija nonāks līdz tam, kad būs jāizšķiras par to, vai izjaukt šo valdību, tomēr tiks atrasts kompromiss un valdības darbs tiks turpināts," sacīja Vilnītis.

Viņš norāda, ka nesaskaņu būtu daudz mazāk, ja Vienotība "būtu sevi redzējusi kā līdzvērtīgu partneri". "Taču sevis izcelšana pāri visiem, lielā mērā balstoties uz savu milzīgo līdzšinējo pieredzi, - tas ir par iemeslu daudzām nesaskaņām," spriež RP pārstāvis.

Kā uzskata Vilnītis, jautājums par uzturēšanās atļaujām "nav pārāk būtisks". Viņš skaidro, ka liela daļa investoru, kas pērk Latvijā īpašumus, tās vispār neprasa. Turklāt lielākā daļa darījumu notiek Rīgā un Jūrmalā un "tā nav visas Latvijas problēma".

Kā ziņots, valdošā koalīcija joprojām nav spējusi vienoties par termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu saistībā ar nekustamā īpašuma iegādi, jo VL-TB/LNNK nepiekrīt Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvājumam, ko atbalsta gan Vienotība, gan neatkarīgie deputāti. EM piedāvājums paredz noteikt 1000 darījumu kvotu.

Nacionālā apvienība iepriekš norādīja, ka atbalstītu vienošanos par 700 līdz 750 darījumu kvotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē