Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LSPA rektors: Streiks ir vēršanās nevis pret IZM, bet gan pret valdību

Izglītības un zinātnes darbinieku streiks ir vēršanās nevis pret Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), bet gan pret valdību, uzskata Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors Jānis Žīdens.

Sarunā ar aģentūru LETA Žīdens norādīja, ka viņam kā rektoram nav iebildumu pret to, ka šī viena diena tiek veltīta streikam, tomēr LSPA streikā nepiedalās simtprocentīgā apjomā.

"Šodien nemācās bakalaura līmenis, jo mācību process ir ilgs, bet maģistri mācās, jo mācību kurss ir īsāks," skaidroja Žīdens.

Viņš uzsvēra, ka augstskolām nevajadzētu palikt nomaļus no skolām, jo visi atrodas vienā izglītība sistēmā un "pa ilgiem laikiem Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir uzstādījusi jautājumu ne tikai par skolām, bet arī augstskolām".

"Es savu attieksmi par labu streikam gribētu nostādīt nevis pret IZM, bet gan pret valdību. Zinu, ka IZM ir pietiekoši daudz darījusi, lai finansējums augstākajai izglītībai būtu lielāks. Bet nostāja no valdības puses bija par prastu," uzskata Žīdens.

Rektors norādīja, ka valdība pieprasījusi reformas, īsti neiedziļinoties sektora problemātikā, kā arī pietiekoši neuzklausot IZM.

Runājot par to, kādas sekas varētu radīt šodienas streiks, Žīdens pauda, ka tas ļaus valdībai un IZM saprast, ka nozare ir spējīga vienoties un spert arī radikālus soļus.

"Domāju, ka šī diena parādīs valdībai un IZM to, ka nozare spēj vienoties un spēj spert arī nākamos soļus. Nākamo sarunu laikā LIZDA vairs netiks uztverta kā vienkārša parunāšanās. Ātri nekas nemainīsies, bet šī attieksme pret to, ka var gaidīt arī nopietnus sarunu partnerus - tas varētu mainīties. Sapratīs, ka organizācijas spēj nodrošināt nozares vienotību," sacīja LSPA rektors.

Diena jau vēstīja, ka piektdien notiek izglītības darbinieku streiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē