Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lūsis: Lielvalstu līmenis ir mazliet augstāks

„Varbūt kāda medaļa varētu gadīties, tomēr jāņem vērā, ka mūsu sportistu līmenis ir nedaudz zemāks kā lielvalstīm,” sarunā ar portālu Diena.lv sacīja 1968.gada olimpiskais čempions šķēpmešanā Jānis Lūsis.

J.Lūsis lielākās cerības liek uz BMX – tieši šajā riteņbraukšanas disciplīnā pirms četriem gadiem pie zelta tika Māris Štrombergs. „Ir grūti iedomāties, ka mēs varētu tikt pie kādas medaļas vieglatlētikā. Uz kaut ko var cerēt daudzcīņnieces [Aiga Grabuste un Laura Ikauniece – aut.] un skrējēja [Poļina] Jeļizarova,”  piesardzīgi vērtē Lūsis.

Runājot par sev tuvāko vieglatlētikas disciplīnu - šķēpmešanu - Latvijas sporta leģendas balsī ieskanas drūmāki toņi: "Ja sezonā īsti nav gājis un nav bijis stabilitātes, tad nav pamata ko gaidīt Olimpiādē, lai gan grūti to prognozēt. Piemēram, Vadims Vasiļevskis. Kvalifikācijā viņš bieži uzrāda labus rezultātus, bet pēc tam nesanāk. Ja viņš atkārtotu savu sezonas labāko rezultātu, tad varbūt pietiktu medaļai. Savukārt meitenēm vieta finālā būtu labs sasniegums." Lūsis arī norādīja, ka tik mazai valstij kā Latvija iespēja deleģēt pilnu šķēpmetēju komandu (trīs vīri, trīs dāmas) jau vien ir liels panākums.

„Lai Dieviņš stāv klāt un lai būtu sportiskā veiksme – varbūt, ka kaut kas sanāk!” ar labiem ceļavārdiem neskopojas četru olimpisko spēļu dalībnieks un vienīgais latvietis, kura trofeju plauktiņu rotā visu trīs kalumu olimpiskās medaļas (bronza 1964., zelts 1968., sudrabs 1972.)

Jau piektdien ar grandiozu atklāšanas ceremoniju tiks dots starts 30.Vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā, bet sestdien sacensībās sāks pirmie Latvijas sportisti. Mūsu valsti Olimpiādē pārstāvēs 45 sportisti, bet pavisam 302 medaļu komplektus 36 sporta veidos sadalīs aptuveni 10500 atlētu.

Pirms četriem gadiem Pekinā Latvija izcīnīja pilnu medaļu komplektu - zelts (Māris Štrombergs, BMX), sudrabs (Ainārs Kovals, šķēpmešana) un bronza (Viktors Ščerbatihs, svarcelšana).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē