Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LVB noraida ZM pārmetumus veterinārārstiem par suņu reģistrācijas dārdzību

Reģistrācijas maksa, par kuras dārdzību veterinārārstiem pārmet Zemkopības ministrija (ZM), pilda pašas ministrijas pakļautības iestādes – Lauksaimniecības datu centra (LDC) kasi. Iekasētā summa pie valstī reģistrētā suņu skaita šobrīd varētu būt pārsniegusi 300 000 EUR  robežu, portālu Diena.lv informē Latvijas veterinārārstu biedrība (LVB).

Lai gan suņa īpašnieks pats var reģistrēt suni, neiesaistot veterinārārstu, acīmredzot izkropļotas informācijas pasniegšana ir ZM pārdomāta taktika, kā maldināt sabiedrību, lai attaisnotu nevajadzīgā likmprojekta izstrādi šauras grupas interešu realizācijas nolūkā. 

Prasītos 7,11EUR suņa īpašnieks var pats ar pārskaitījumu samaksāt LDC norādītajā kontā. Pēc tam viņš personīgi var doties reģistrēt savu suni Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centros (ZM KAC) (04.11.2013. ZM Rīkojums Nr.178 un 11.07.2012. ZM Rīkojums "Par vienotu nozares klientu apkalpošanas ieviešanu"), Lauksaimniecības datu centrā, piesakoties uz konsultāciju laiku (MK noteikumi Nr.491, 4. sadaļa) vai vietējā pašvaldībā (saskaņā ar tās saistošajiem noteikumiem un ja tai ir noslēgts līgums ar Datu centru par tiesībām ievadīt datus par dzīvnieku, var reģistrēt datubāzē mājas (istabas) dzīvniekus, kam implantēta mikroshēma. (MK noteikumi Nr.491, 3. sadaļa). 

Suņa īpašnieks, kurš vēlas komfortu, visu augstākminēto var uzticēt veikt veterinārārstam. Pēc LVB aplēsēm šāds pakalpojums veterinārajās klīnikās izmaksā no 2 līdz 5 EUR , taču jāņem vērā, ka cenu regulē brīvais tirgus, tāpēc tā var atšķirties. Jāņem arī vērā, ka gandrīz visi veterinārārsti ir PVN maksātāji, tāpēc par pakalpojumu būs valstij jāmaksā arī nodoklis. 

Vairāk informācijas, kā bez maksas suņa īpašniekam reģistrēt suni valsts vai pašvaldības iestādēs, atrodama šeit:
Latvijas Veterinārārstu biedrība jau informēja, ka, ņemot vērā Konkurences padomes un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, kā arī Tieslietu un Finanšu ministriju sniegtos atzinumus, ir aicinājusi Zemkopības ministriju atsaukt apšaubāmos grozījumus Veterinārmedicīnas likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē