Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Mamikins: No TV5 iznes datorus, redakcija tukša

Lai gan LNT ģenerāldirektors apstiprinājis, ka no 16.janvāra sāk darboties vienotais LNT un TV5 ziņu dienests, žurnālistam Andrejam Mamikinam, kurš darbdienu vakaros vadīja pretrunīgu atpazīstamību ieguvušo raidījumu Bez cenzūras, vēl nav skaidra raidījuma nākotne.

Patlaban TV5 žurnālisti oficiāli atrodas bezalgas atvaļinājumā, un pagaidām viņš nevarēja apstiprināt, ka Bez cenzūras ēterā izies 16.janvāra vakarā.

"Teorētiska iespēja man palikt jaunveidojamajā ziņu dienestā LNT ir, bet es stipri šaubos, ka man varētu parādīties vēlme, jo vesels TV5 ziņu dienests ir iznīcināts. Redakcija ir tukša, cik es zinu, tiek iznesti datori, un, iespējams, TV5 studija tiks nojaukta," pastāstīja Mamikins.

Žurnālisti saņēmuši skopu informāciju par gaidāmajām pārmaiņām.

Viņam bijušas ieceres attīstīt raidījumu Bez cenzūras.

"Es gribēju raidījumu pilnveidot un mainīt, bet sapratu, ka LNT ar esošajām finansiālajām iespējām nav tā vieta, kur savas napoleoniskās ieceres īstenot," norādīja žurnālists.

LNT pārstāve Ingūna Sermole aģentūrai BNS savukārt sacīja, ka ar žurnālistu Mamikinu ir vienošanās par sadarbības turpināšanu un pašlaik tiek plānots, kad raidījums tiks palaists ēterā.

Savukārt ziņas krievu valodā kanālā TV5 plānots atsākt 23.janvārī.

Apvienotais ziņu dienests darbību sākšot 16.janvārī, bet raidījumi ēterā tikšot atjaunoti pakāpeniski un izkārtoti citādi nekā iepriekš, pavēstīja Sermole.

No 23.janvāra plānots aktuālo notikumu raidījums, kas turpmāk būs skatāms piecus vakarus nedēļā.

LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis otrdien apliecināja, ka ziņu dienesti tiek apvienoti, lai taupītu līdzekļus, un vienotais dienests sāks darbu 16.janvārī. Daļa žurnālistu zaudēs darbu, taču, cik daudzi tie būs, Ēķis neatklāja.

"Tā ir konsolidācija, tāpat kā valstij ir jāmeklē veidi, kā racionālāk izmantot tehniskos līdzekļus. Ja Daugavpils rajonā apgāzušās dzelzceļa cisternas, lai nebrauc divas brigādes, bet to var izdarīt viens žurnālistiem abiem kanāliem," paskaidroja Ēķis.

Jau ziņots, ka LNT īpašnieki piekrituši pārdot uzņēmuma akcijas zviedru koncernam Modern Times Group (MTG), kas ir TV3 īpašnieki. Darījumu vēl vērtēs Konkurences padome.

Ēķis žurnālistiem otrdien sacīja ‒ ja darījums notiks, visi trīs esošie kanāli tiks saglabāti. "Ir skaidrs, ka paliek trīs kanāli – LNT, LMK un TV5. Esmu par tūkstoš procentiem pārliecināts," teica Ēķis.

LNT  ir otra lielākā komerctelevīzija Latvijā un pārraida kanālus LNT, TV5 un izklaides kanālu LMK.

Žurnālists Mamikins savas karjeras laikā nonācis mediju uzmanības lokā vairākas reizes saistībā ar latviešu valodas un vēstures interpretācijas jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē