Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mozaīka: Praids ir laba platforma sabiedrības integrēšanā

Vēlamies praidu rīkot, jo latviešu sabiedrība nav toleranta un iecietīga. Mēs esam savus 60 gadus aiz muguras attīstības ziņā, un praids sniedz to labo platformu, lai ar sabiedrību runātu un iepazīstinātu ar mums, uzskata lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka pārstāve_ _Kristīne Garina.

Jau ziņots, ka apvienība Mozaīka  ieniedza pieteikumu Rīgas domē, lai 2. jūnijā Rīgā rīkotu gājienu un praidu, kas būs jau ceturtais apvienības organizētais praids galvaspilsētā.

Jautājot Mozaīkas valdes loceklei K. Garinai, vai Rīgas dome jau ir reaģējusi uz pasākuma rīkošanu, viņa atbild, ka domei saskaņā ar likumu uz to vispār nekādā ziņā negatīvi nevajdzētu reaģēt, ja nu vienīgi viņi vēlas ieviest izmaiņas norises gaitā lokācijas vai laika dēļ. K. Garina tāpat norāda, ka cer uz situācijas labvēlīgāku iznākumu šī praida rīkošanā, kaut arī sabiedrības noskaņošanas process ir lēns, sevišķi ņemot vērā, cik ļoti Latvijas iedzīvotāji mēdz būt netoleranti.

Tāpat K. Garina secina, ka šoreiz varētu būt lielāks skaits to cilvēku, kas nāk uz praidu miermīlīgu iemeslu dēļ, lai atbalstītu praida dalībniekus, kā tas notiek citās Eiropas pilsētās. "Pieļaujam, ka šogad situācija būs labāka, lai arī šis intergrēšanās process ir lēns. 2009. gada praids jau pilnīgi atšķīrās no tiem, kas notika 2005. un 2006. gadā, kad tā pieredze bija briesmīga," nosaka Mozaīkas valdes locekle. Jautājot, vai viņa nebaidās no radikāliem protestētājiem pasākuma laikā, K.Garina secina, ka ar viņu rīcībām būs jācīnās tiesībsargājošām instancēm. "Radikāli protestētāji nav iemesls, lai praidu nerīkotu, gluži otrādi. Ja no viņu puses arī būs pretlikumīgas darbības, mēs par to neatbildam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē