Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mūrniece: Ģeopolitiskā situācija liek stiprināt Eiropas informatīvo telpu

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, šodien darba vizītē Briselē tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku Andrusu Ansipu, vērsa uzmanību uz mediju telpas sakārtošanas nepieciešamību, aģentūru LETA informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā. 

Straujā tehnoloģiju attīstība, aizvien pieaugošā konkurence pasaulē un jaunā ģeopolitiskā situācija liek pārskatīt Eiropas pieeju audiovizuālajam saturam, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un akcentēja, ka tāpēc nepieciešami audiovizuālās mediju pakalpojumu direktīvas grozījumi, kas ļautu izveidot labāku likumu rāmi nacionālā līmenī un stiprināt mediju vidi. 

Vienlaikus Mūrniece uzsvēra, ka ir būtiski diskutēt par iespējām līdzsvarot, no vienas puses, plašsaziņas līdzekļu brīvību un daudzveidīgumu un, no otras puses, Eiropas informācijas telpas aizsardzību. Šajā kontekstā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka marta sākumā Rīgā tiks organizēta konference, kas būs veltīta audiovizuālajam saturam. 

Mūrniece informēja EK priekšsēdētāja vietnieku, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta digitālā potenciāla izmantošanai, lai tādējādi sekmētu Eiropas ekonomikas izaugsmi un Vienotā digitālā tirgus attīstību. "Mūsu mērķis ir šajā tirgū vairot uzticību un mazināt šķēršļus pārrobežu tirdzniecībai un pakalpojumu sniegšanai," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. 

Sarunas laikā Mūrniece informēja Ansipu par Latvijas ES prezidentūras parlamentāro dimensiju un tajā plānotajām starpparlamentārajām sanāksmēm. 

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja arī pauda gandarījumu, ka divi bijušie Baltijas valstu Ministru prezidenti patlaban ieņem EK priekšsēdētāja vietnieka amatus. 

Saeimas priekšsēdētāja līdz 4.februārim uzturas darba vizītē Beļģijas Karalistes galvaspilsētā Briselē, kur atklās Saeimas un Eiropas Parlamenta (EP) organizēto konferenci par ES ekonomikas pārvaldību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē