Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Neimane: VM iecere dod cerības, ka būs papildu nauda veselības aprūpei

Pacientus pārstāvošā organizācija Sustento konceptuāli atbalsta VM koncepciju. Tā dodot cerības, ka būs papildu nauda veselības aprūpes budžetā, atzīst Sustento pārstāve Iveta Neimane.

Viņa gan uzskata, ka  noteikti ir jāparedz pārejas periods: "Protams, mūs uztrauc sākuma periods. Jautājums ir, kam [pakalpojumus] apmaksās valsts un kas notiks ar cilvēkiem, kuri izkritīs cauri sistēmai."

Jau ziņots, ka Veselības ministrija plāno saistīt nodokļu nomaksu ar plānveida medicīnas pakalpojumu saņemšanu.
VM uzsver – jaunā sistēma nepalielinās iedzīvotājiem nodokļu slogu, turklāt neatkarīgi no nodokļu nomaksas visiem nodrošinās neatliekamo medicīnisko palīdzību un vairākām pacientu grupām arī plānveida aprūpi, piemēram, pacientiem, kuriem ir cukura diabēts, psihiskas, onkoloģiskas, infekcijas slimības, arī grūtniecēm. Tāpat kā līdz šim plānveida palīdzību saņems arī no valsts puses apdrošinātie iedzīvotāji, piemēram, bērni, pensionāri, I, II, III grupas invalīdi, visi reģistrētie bezdarbnieki, studenti, un vēl citas iedzīvotāju grupas. Taču pārējiem plānveida palīdzība – ģimenes ārsta, ārsta speciālista konsultācijas, izmeklējumi u. c. – tiks nodrošināta, ja par viņu gūtajiem ienākumiem būs aprēķināts nodoklis. Ja nebūs, par šiem pakalpojumiem būs jāmaksā pilna maksa vai arī jāveic sistēmā ikgadējas brīvprātīgas iemaksas 240 latu apmērā vai jāiemaksā 600 latu, lai pakalpojumu saņemtu uzreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē