Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ogrē aizturēts narkodīleris apgalvo, ka legālās narkotikas bīstamākas par metamfetamīnu

Ogrē vakar policija aizturējusi metamfetamīna tirgotāju, kurš pratināšanā apgalvojis, ka tā saucamās "legālās" narkotikas ir bīstamākas par viņa tirgoto vielu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Policija aizturēja 1967.gadā dzimušu vīrieti brīdī, kad viņš pārdeva metamfetamīnu. Vīrietis par pieciem latiem pārdeva vienu iepakojumu metamfetamīna. Pārbaudot vīrieša mantas, policisti atrada vēl 11 metamfetamīna iepakojumus, kā arī divus iepakojumus ar aizdomīgu augu maisījumu.

Aizturētais paskaidroja, ka pats lietojot narkotikas, taču, ņemot vērā, ka dažreiz nepietiekot naudas narkotiku iegādei, viņš nodarbojas ar apreibinošo vielu tirdzniecību.

Narkomāns arī pastāstīja, ka nesmādējot arī tā saucamās "legālās" narkotikas, kuras pats arī ik pa laikam lietojot. Viņš gan apgalvoja, ka ar augu maisījumiem mēģina pārāk neaizrauties, jo tie esot bīstamāki par metamfetamīnu.

Jau ziņots, ka nesen stājās spēkā likuma grozījumi, kas padara efektīvāku "legālo narkotiku" izplatības ierobežošanu un kontroli. Saeimas pieņemtie grozījumi paredz ģenēriskās formulas izmantošanu, iekļaujot jaunas vielas Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu sarakstā. Ja pirms tam vielas tika uzskaitītas pēc to maisījuma sastāvdaļu formulas, tad šobrīd aizliegta ir pati pamatformula, no kuras tiek veidotas pārējās vielas.

Līdz šim problēmas radīja fakts, ka pat mazākā neatbilstība sarakstā minētajām maisījumu formulām vielas padarīja par legālām un pieejamām ikvienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē