Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Operas jaunā vadītāja neizslēdz sadarbību ar Žagaru

Jaunā Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes priekšsēdētāja Inese Eglīte pagaidām nav tikusies ar līdzšinējo operas vadītāju Andreju Žagaru, bet viņa ir atvērta sarunām un neizslēdz iespēju sadarboties, piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Eglīte. 

"Es esmu atvērta sarunām. Es neesmu līdz šim ar Žagaru runājusi, bet es esmu gatava ar viņu runāt. Žagars ir radoša personība, viņam ir radošas ieceres. Es neizslēdzu sadarbību," viņa teica, piebilstot, ka pagaidām tikšanās ar Žagaru neesot plānota, bet viņa ar līdzšinējo operas vadītāju tiktos labprāt.

Jautāta, vai Žagars varētu būt trešais valdes loceklis, Eglīte atbildēja, ka uz pašlaik vakanto valdes locekļa amatu tikšot izsludināts konkurss, savukārt par Žagaru padomnieka amatā "ir jārunā".

"Galvenais uzdevums ir runāt ar cilvēkiem, veidot šo dialogu un veselīgu vidi, nodrošināt repertuāra pēctecību un arī sakārtot saimniecisko darbību," savus galvenos uzdevumus akcentē jaunā operas valdes priekšsēdētāja. Jautāta par LNO saimnieciskās darbības rezultātiem, viņa norādīja, ka līdz šim es operējusi ar publiski pieejamiem datiem, kas ļoti iespējams, neesot pilnīgi. 

Eglīte ceturtdien tikusies ar atsevišķu struktūrvienību vadītājiem, savukārt piektdien tikšoties ar visiem darbiniekiem un līdz šim no darbinieku puses neuzticību neesot izjutusi. "Tas, ko varu teikt un teikšu arī darbiniekiem – skatītāji nāk uz operu viņu dēļ, ne tādēļ, ka tur ir vadība. Tas neatceļ vadības pienākumu un viņu atbildību, bet opera ir darbinieki, kuri tur uzstājas un piesaista skatītājus," sacīja Eglīte. Jaunā vadītāja apņēmusies daudz vairāk runāt ar darbiniekiem un uzsvēra, ka darba kolektīvā ir jābūt veselīgai videi. Tāpat viņa pauda apņēmību pielikt visas pūles, lai palielinātu visa līmeņa darbinieku atalgojumu, bet pagaidām gan solīt neko nevarot. 

"Šis ir smags periods un viņš beigsies. Un tad sāksies konstruktīvs darbs," viņa sacīja, piebilstot, ka pašlaik gan publiski, gan arī operas darbinieku vidū ir ļoti dažādi viedokļi par līdzšinējo, kā arī jauno operas vadību, tāpat kā par kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi.

Diena.lv jau vēstīja, ka Žagars no amata atbrīvots "uzticības zaudēšanas dēļ".

Tāpat jau vēstīts, ka Žagars vērsīsies tiesā pret kultūras ministri par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī par melīgas informācijas paušanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē