Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Pabriks arī uzsvēris - svarīgi, ka Kalniņš dienestu sācis no pašas apakšas kā ierindas zemessargs, tāpēc viņam ir autoritāte Zemessardzes vidū

Pabriks: Leonīds Kalniņš ir kaujas virsnieks, ne parketa ģenerālis

Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (Vienotība) atzinīgi novērtējis aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) izvēli Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatam virzīt Apvienotā štāba priekšnieku un Graubes vietnieku ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu.

Pabriks norādījis, ka ģenerālmajoru Kalniņu raksturo autoritāte gan NBS, gan Zemessardzes vidū, pieredze vienību komandēšanā un štāba darbā, starptautiskās misijas pieredze, kā arī tas, ka viņš dienestu ir sācis no pašas apakšas kā ierindas zemessargs.

"Līdz ar to Kalniņš vairāk ir kaujas virsnieks, ne parketa ģenerālis, kas šī brīža drošības situācijā ir kritiski svarīgi. Būtiski, ka Kalniņš ir bijis Zemessardzes komandieris laikā, kad tai tika atvēlēti mazākie finanšu līdzekļi, bet tomēr viņš parādīja raksturu un spēja šo organizāciju ne tikai saturēt kopā, bet arī uzlabot Zemessardzes kaujas spējas," norādīja eiroparlamentārietis un bijušais Latvijas aizsardzības ministrs Pabriks.

Ķā viens no būtiskākajiem izaicinājumiem būs spēja kopā ar Aizsardzības ministriju efektīvi un mērķtiecīgi izlietot nozarei atvēlētos budžeta līdzekļus. Paredzams, ka no šī komandiera kandidāta tiks sagaidīta zemessargu skaita palielināšana. Tāpat būtiski būs ne tikai turpināt jau esošo, vēsturisko un ilgstošo sadarbību ar Mičiganas Nacionālo gvardi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, bet veidot arī jaunu starptautisko sakaru nostiprināšanu, pausts Pabrika izplatītajā paziņojumā medijiem.

Jau vēstīts, ka Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatam aizsardzības ministrs Bergmanis iesaka virzīt bijušo Zemessardzes komandieri, pašreizējo Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu, kurš ir arī pašreizējā bruņoto spēku komandiera Raimonda Graubes vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē