Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pabriks: Saglabājoties pašreizējiem apstākļiem, Latvijai varētu nākties uzņemt vairāk bēgļu

Latvijai varētu nākties uzņemt vairāk bēgļu, taču pārdale nav situācijas risinājums, to var panākt tikai ar dzīves apstākļu uzlabošanu viņu mītnes zemēs, kā arī pienācīgas sistēmas izveidi pašā Eiropas Savienībā (ES), uzskata bijušais Latvijas aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Runājot par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera nākamnedēļ plānoto uzstāšanos EP, kur viņš vēlas nākt klajā ar prasību ievērojami palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām ES dalībvalstīm, Pabriks sarunā ar aģentūru LETA zināja teikt, ka pašlaik tiek gatavots situācijas risinājums. Deputāts arī atzina, ka Junkera vizītes laikā pieteicies uzstāties ar runu.

"Problēma ir briedusi ļoti ilgu laiku, jo tā ir kompleksa. Pašlaik mēs esam kā zobārsts, kas caurumu ārstē ar pretsāpju zālēm," viņš sacīja, norādot, ka līdzšinējā situācija nav ilgtspējīga. Pabriks gan norādīja, ka Junkeram pašlaik nevajadzētu neko pārmest, jo dalībvalstis pašas nebija gatavas vienoties par piedāvājumu, savā ziņā vilcinoties. "Tomēr mēs sākam kaut ko risināt tikai tad, kad šie cilvēki jau klauvē pie mūsu robežām, bet viņi nāks tikai vairāk, jo mēs dzīvojam labāk," sacīja Pabriks.

Vaicāts, vai Latvijai drīzumā var nākties uzņemt papildu bēgļus, deputāts atzina, ka pie pašreizējiem apstākļiem pie tā varētu nonākt, jo "citādi mēs netiksim galā". Tāpat Pabriks uzsvēra, ka ES pieaug spiediens un dalībvalstīm būtu daudz vienkāršāk izrādīt solidaritāti, ja tiks piedāvāts ilgtspējīgs risinājums. "Bez tā mēs atkal varēsim sasaukt sanāksmes un spiest, cik pārdalīt tālāk," uzskata politiķis.

Jau ziņots, ka EK prezidents Žans Klods Junkers gatavojas nākamnedēļ nākt klajā ar prasību ievērojami palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām ES dalībvalstīm. Kā stāsta amatpersonas, kas iepazīstinātas ar Junkera projektu, ar kuru viņš grasās nākt klajā savā pirmajā uzrunā par stāvokli ES EP, EK vēlas, lai uz citām dalībvalstīm tiktu pārvietoti 160 000 patvēruma meklētāju, kas šobrīd ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē