Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pērn par 22% audzis Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares eksports

Pērn - 2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, par 22% audzis Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) eksports, šodien notiekošajā Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) 17.gadskārtējā konferencē sacīja LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Kā sacīja Bāliņa, jaunākie statistikas dati liecina, ka 2014.gadā izveidojušies 470 jauni IKT uzņēmumi, to kopējam skaitam sasniedzot 5534 uzņēmumus. "Vislielākais uzņēmumu skaita pieaugums ir bijis apakšnozarē "Datorprogrammēšana, konsultēšana un ar to saistītās darbības"," piebilda Bāliņa. "Tāpat jāatzīmē, ka, salīdzinot ar 2013.gadu, par 3200 cilvēkiem audzis nozarē nodarbināto skaits, nozarei kopā nodarbinot jau 26 600 darbinieku," informēja Bāliņa.

Viņa norādīja, ka nozares apgrozījums 2014.gadā sastādīja 3,064 miljardus eiro, bet IKT sektora pievienotās vērtības īpatsvars iekšzemes kopproduktā 2014.gadā sastādīja 3,8%.

"Analizējot datus pa nozarēm, 5,9% jeb 103 miljonus eiro no visiem nodokļiem šī gada 2.ceturksnī veido IKT jomas nomaksātie nodokļi, kas ierindo IKT nozari 4.vietā pēc īpatsvara kopējos Valsts Ieņēmumu dienesta administrētajos budžeta ieņēmumos starp visām tautsaimniecības nozarēm," uzsvēra Bāliņa.

"Latvijas IKT kopējais eksports 2014.gadā pieaudzis par 22% salīdzinājumā ar 2013.gadu," sacīja Bāliņa, piebilstot, ka eksporta izaugsme IKT jomā ir noturīga tendence, piemēram, šogad otrajā ceturksnī datorpakalpojumi un informācijas pakalpojumi uzrādījuši 39% kāpumu attiecībā pret attiecīgo laika periodu pērn, sasniedzot 62 miljonus eiro.

"Pieaudzis eksporta īpatsvars nozares apgrozījumā, ietverot gan produktus, gan pakalpojumus - no 34% 2013.gadā uz 42% 2014.gadā," piebilda Bāliņa.

Kā ziņots, ceturtdien norisinājās LIKTA 17.gadskārtējā konference, kuras galvenā tēma ir Eiropa 2020 - Latvijas sasniegumi un izaicinājumi.

Konferences laikā tiek apspriesti galvenie izaicinājumi, ar kuriem informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozarei būs jāsaskaras, realizējot Eiropa 2020 izvirzītos mērķus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē