Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Piebalgs: Grieķijas parādu norakstīšana ir ļoti teorētiska

Grieķijas milzu parādu norakstīšana ir ļoti teorētiska un maz iespējama, trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Valsts prezidenta Eiropas lietu un ekonomikas padomnieks, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs (Vienotība).

Ir saprotami, ka Grieķija samilzušos parādus pašlaik nespēj atmaksāt, tomēr par to norakstīšanu nevarētu būt runa - ticamāks variants būtu to atlikšana. Pēc Piebalga domām, Grieķija arī agrāk vai vēlāk pieņems Starptautiskā Valūtas fonda piedāvātos nosacījumus.

Grieķiju pašlaik plosa ne tikai finansiālā neskaidrība, bet no tās izrietošā politiskā nestabilitāte un iespējama drīza valdības krišana, ko varētu veicināt arī sabiedrības neapmierinātība ar tās lēmumiem, vērtēja Piebalgs. Viņš gan arī apšaubīja Grieķijas izstāšanos no Eiropas Savienības, jo tas šīs valsts turpmākai attīstībai radītu katastrofālas sekas.

Jau vēstīts, ka Eirozonas finanšu ministri otrdien atteikušies pagarināt Grieķijas glābšanas programmas termiņu, bet trešdien sarunas turpināsies, paziņojušas amatpersonas.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs iepriekš otrdien arī pieprasīja valsts pašreizējās glābšanas programmas īstermiņa pagarinājumu, lai izvairītos no "tehniskas maksātnespējas" Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

Grieķijai 30.jūnijā bija jāatmaksā SVF 1,5 miljardi eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē