Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Politoloģe: RP vēlme piesaistīt partijai tādus cilvēkus kā Bondaru ir likumsakarīga

Reformu partijas (RP) vēlme piesaistīt jaunus līderus un sabiedrībai zināmus cilvēkus, tādus kā bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru, ir likumsakarīga, uzskata sabiedriskās politikas centra "Providus" pētniece, politoloģe Iveta Kažoka.

Kažoka pauda viedokli, ka RP ir pareizi meklēt jaunus līderus un mēģināt nostiprināties politikā, turklāt tas būtu labs signāls sabiedrībai, ja partijā vēlas iesaistīties pazīstami cilvēki.

Kažoka gan sacīja, ka viņai neesot priekšstata par Bondaru kā "politiķi 2013.gadā", jo politikā viņš darbojies diezgan sen. Vienlaikus pētniece atzina, ka Bondaram ir sabiedrībā respektēta cilvēka tēls un arī viņa reputācijai nozīmīgu traipu neesot. Arī viņam pašam būtu izdevīga sadarbība ar RP, jo kādos citos politiskajos spēkos viņš nevarētu uzreiz kļūt par pirmo vijoli.

Tomēr eksperte neprognozēja, kā Bondara piesaistīšana varētu ietekmēt RP reitingus. Kā Rīgas mēra amata kandidāts viņš "sāk no augstāka punkta nekā nulle, bet viņa klātbūtne vien neko negarantē", skaidroja Kažoka. Viņa arī sacīja, ka Bondars ir pietiekami atšķirīgs no citiem kandidātiem, līdz ar to varētu cīnīties par to vēlētāju balsīm, kas pašvaldību vēlēšanās Rīgā negrib balsot par Saskaņas centru, bet nebalsos par Vienotības vai nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK mēra kandidātēm.

Savukārt politologs Ivars Ijabs uzsvēra, ka Bondars ir "visu krēslu kandidāts", proti, viņš tika minēts kā iespējamais kandidāts jau ļoti daudziem amatiem. Vienlaikus politologs norādīja, ka "noteiktai sabiedrības daļai Bondars ir zināms un daļai varētu likties arī simpātisks".

Kā informēja RP preses sekretāre Daiga Holma, vakar Rīgas nodaļas valde atbalstīja atbalstīja pārmaiņu nepieciešamību partijā un izvirzīja Mārtiņu Bondaru pārmaiņu vadībai. Vienlaikus Rīgas nodaļas valde lūgusi partijas valdes priekšsēdētāju Valdi Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties RP, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību. Pirmdien, 7.janvārī, šo jautājumu izskatīs RP valde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē