Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Premjers: Ceļu būvei krahs nedraud

2014.gadā krahs Latvijas ceļu būves industrijā nav gaidāms, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers atzina, ka nākamgad industrijai gaidāms mazāks finansējums, jo beigsies pašreizējā Eiropas Savienības (ES) finanšu perspektīvā līdz 2013.gadam paredzētie Eiropas fondu līdzekļi, savukārt nākamās ES finanšu perspektīvas 2014.-2020.gadam finansējuma apguvei būs vajadzīgs laiks. Turklāt, ņemot vērā, ES dalībvalstis vēl nav panākušas vienošanos par daudzgadu budžetu, nav arī zināms konkrēts pieejamais finansējuma apjoms.

Lai risinātu jautājumu par finansējumu ceļu būvei, Dombrovskis cer palielināt finansējumu ceļu būvei no valsts budžeta investīcijām.

Viņš arī atzina, ka saskaņā ar Satiksmes ministrijas aprēķiniem Latvijas ceļu tīkla sakārtošanai būtu nepieciešami vairāki miljardi latu. Šādu summu Latvija tuvākajos gados nevarēs atļauties, tāpēc plānots ceļus sakārtot pakāpeniski.

Jau ziņots, ka Dombrovskis pieprasīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāram Anrijam Matīsam pārskatīt ceļu būves finansējumu 2014.gadam un izstrādāt vairākus finansējuma modeļus atkarībā no tā, kā veiksies Eiropas Padomes sanāksmē par Eiropas Savienības (ES) līdzekļu piešķiršanu nozarēm.

Šādu uzdevumu premjers uzdeva pēc ceļu būvētāju paziņojuma, ka Latvijas ceļu būvei, kas līdz šim lielā mērā balstījusies uz Eiropas Savienības finansējumu, tā aizkavēšanās un samazināšanās dēļ 2014.gadā nāksies iztikt tikai ar valsts finansējumu, kas savukārt nozarei nozīmētu finanšu krahu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē