Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Premjers: Piespiest Zaharjinu un Segalu attiekties no LM akcijām nav iespējams

Valstij nav tādu instrumentu, lai piespiestu Sergeju Zaharjinu un Iļju Segalu attiekties no AS Liepājas metalurgs akcijām, trešdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Jau ziņots, ka pretēji iepriekš izskanējušam, ka AS Liepājas metalurgs akcionāri S.Zaharjins un I.Segals ir nodevuši savas akcijas, tas nav noticis, otrdien pēc valdības sēdes teica finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Akcionāru piedāvātie līgumi ir bijuši sagrozīti un valstij nav pieņemami.

Ministru prezidents sacīja, ka šo akcionāru darbības bijušas "blefs". Viņi patvaļīgi mainījuši līguma nosacījumus, un tas nav pieņemams kreditoriem. Premjers sacīja, ka jautājums uz priekšu nav virzījies, tomēr šobrīd ir ļoti būtiski, lai akcijas tiktu nodotas un tiesiskās aizsardzības plāns tiktu īstenots.

V.Dombrovskis sacīja, ka Ekonomikas ministrija bija sagatavojusi likuma grozījumus, kas vairotu valsts un mazinātu akcionāru pilnvaras atsevišķos gadījumus. Premjers atklāja, ka grozījumi iestrēguši Saeimā Nacionālās apvienības daudzo iebildumu dēļ.

Uz jautājumu, vai valstij izdosies atgūt Liepājas metalurgā ieguldīto, premjers atzina - patlaban svarīga ķīlas vērtības saglabāšana - ražošana iekārtu vērtība. "Bet tas ir atkarīgs, vai notiek ražošana," sacīja V.Dombrovskis. 

Kā vēstīts, finanšu ministrs norādījis, ka "akcionāri ir valdībai iesnieguši sagrozītu līgumu saistībā ar akciju atdošanu, kur viss ir sagriezts kājām gaisā un norādīts, ka saule lec Rietumos. Akcionārus neinteresē Liepājas metalurgs, viņiem galvenais vēl paķert kādu kumosu".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē