Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Prezidenta uzruna Aglonā: Miera pamatā ir tuvāko mīlestība un līdzcietība

Augsti godātās Ekselences! Ticīgā tauta! Duorgī latgalīši!

Man ir patiess prieks būt šodien kopā ar jums šeit, Aglonas svētvietā. Pēdējās nedēļas un dienas daudz tūkstošu svētceļnieku ir mērojuši ceļu uz Aglonu, lai kopā satiktos un svinētu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas dienu. Paldies, ka šajos svētkos varu būt kopā ar jums.

Šeit, Aglonā, caur cilvēku ticību mēs izjūtam dziļu vienotību un cerību rītdienai. Mēs smeļamies spēku savam turpmākajam dzīves ceļam. Mēs pateicamies par mieru mūsu Latvijā un aizlūdzam par mieru pasaulē.

Māte Terēze ir teikusi, ka vislielākā šīs pasaules slimība ir vienaldzība. Vienaldzība izbeidz jebkuras attiecības. Vienaldzība atņem drosmi un spēku dzīvot. Bet jūs, svētceļnieki, šajās dienās esat piedzīvojuši neskaitāmu cilvēku dāsnumu, atsaucību un rūpes. Svētceļnieki man stāstīja par kādu ģimeni, kas pirms vairākiem gadiem atgriezusies no Īrijas un tagad saimnieko Latgales pusē. Šīs ģimenes viesmīlībai nebija robežu. Viņi bija gatavi svētceļniekiem palīdzēt it visā, gan uz ugunskura vārot zupu no pašu saimniecībā audzētiem produktiem, gan kurinot pirti un lietus dēļ atļaujot gulēt savā siena šķūnī. Esmu pārliecināts, ka katrs no mums var minēt daudz labestības un dzimtenes mīlestības piemēru.

Mēs darām labu ne tikai svētceļojumā. Arī ikdienā mēs esam gatavi dalīties un palīdzēt cits citam. Šovasar simtiem cilvēku kopīgiem spēkiem meklēja pazudušus bērniņus. Nakts tumsa un nogurums nekavēja turpināt meklējumus, līdz mazie ķipari tika atrasti. Vairāk nekā 10 tūkstoši jauniešu no daudzām Eiropas valstīm un citiem kontinentiem jau pošas ceļojumā uz Latviju. Gada nogalē Rīgā notiks Tezē Eiropas jauniešu tikšanās. Būsim gatavi atvērt savu namu durvis un sirdis svētceļniekiem.

Tuvāko mīlestība sākas ar vismazākajām lietām. Mums var arī nebūt daudz naudas, bet mums vienmēr ir laiks, kāds labs vārds, smaids un uzmanība, ko varam veltīt cilvēkiem, kuri mums ir līdzās.

Kamēr mēs ticēsim labajam un svētajam, kamēr būs stipras ģimenes un mīlestība mūsu vidū, Latvija būs stipra un saliedēta. Mēs varēsim dzīvot drošībā un pārticībā. Mēs būsim svētīti savā zemē. Tuvāko mīlestība un līdzcietība ir miera un saticības avots, kas šobrīd ir tik nepieciešams Eiropā un daudzviet citur pasaulē.

Vēlos pateikties visiem cilvēkiem, kas lūdz par mūsu valsti un zemi, par mūsu valsts vadītājiem un ikvienu, kuram uzticēta atbildība valsts, pašvaldību un biznesa lietās. Vēlos no sirds pateikties arī ikvienam, kas man vēlēja drīzāku izveseļošanos, sūtīja labas domas un lūdza par mani. Jūsu ticība man deva spēku.

Lai mūs visus šodien apvieno kopīga lūgšana par mūsu zemi, valsti un tautu: Dievs, svētī Latviju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē