Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Prezidents: Lielā tautu pārvietošanās izmainīs ierasto dzīvi arī Latvijā

Pašlaik pasaule piedzīvo nepieredzēta apjoma ļaužu pārvietošanos, un tāda vēriena tautu kustība izmainīs ierasto dzīvi arī Latvijā, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis ceturtdien savā uzrunā otrajā Vislatvijas sociālo darbinieku forumā norādīja, ka mēs esam jaunu vēsturisku pārmaiņu liecinieki. "Vēl nesen mēs savā zemē piedzīvojām globālās krīzes izraisītas sociālekonomiskās grūtības. Pašlaik pasaule piedzīvo nepieredzēta apjoma ļaužu pārvietošanos. Tāda vēriena tautu kustība izmainīs ierasto dzīvi, arī Latvijā. Tas, cik atbildīgi un aktīvi mēs pratīsim piedalīties šajos notikumos, ietekmēs arī mūsu nākotni," pauda Vējonis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka katrs šāds izaicinājums mums māca kaut ko jaunu - veicina attīstību un izpratni par dažādo, atšķirīgo un līdz šim nezināmo. "Tāpēc mums uz pasauli jāskatās atvērtām un gudrām acīm, lai veiksmīgi spētu pieņemt gaidāmos izaicinājumus," uzskata prezidents. Viņš arī norādīja, ka sociālie darbinieki vienmēr ir bijuši un būs pirmie tur, kur vajadzīga palīdzīga roka, gudrs padoms un izlēmīga rīcība.

Tāpat prezidents atgādināja, ka šodienas dienaskārtībā viens no vissvarīgākajiem jautājumiem ir drošība. Mums jābūt stipriem un saliedētiem valsts iekšienē, un mums ir kopīgs darbs - vienot sabiedrību, uzskata Vējonis. Vienlaikus prezidents atzina, ka neviens nav uzrakstījis gatavu recepti šodienas problēmu risināšanai tieši Latvijai.

"Mums pašiem jāspēj domāt globāli un vienlaikus rīkoties radoši vietējos apstākļos. Sociālā darba loma un autoritāte šajā ziņā noteikti pieaugs. Sociālās situācijas un sociālo lietu kārtības dziļa izpratne, kā arī zināšanas un prasmes ietekmēt šo lietu gaitu turpmāk būs noteicošas darbā ar sabiedrību," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē