Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reirs: Jautājums par Dāvja ārstēšanu tiks atrisināts pirmdien

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) un labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pirmdien tiksies ar visām iesaistītajām pusēm, lai atrisinātu jautājumu par līdzekļu piešķiršanu smagi slimā, deviņus gadus vecā Dāvja ārstēšanai, pirmdien LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Jau vēstīts, ka deviņus gadus vecajam puisim konstatēta reta saslimšana, kuru iespējams ārstēt tikai ASV, taču nedz Bērnu slimnīcas fonds, nedz Nacionālās veselības dienests tās nevarēja segt, tādēļ ārsti un vecāki vērās pēc palīdzības pie sabiedrības.

Ministrs intervijā arī precizēja, ka Valsts līdzekļu piešķiršanu nevis ir atteikusi, bet valsts likumdošana šajā brīdī neparedz līdzekļu piešķiršanu. Tomēr pirmdienas laikā jautājums tiks atrisināts, un tiks izveidots apdrošināšanas modeli ārkārtas gadījumiem. 

Belēvičs iepriekš sacījis, ka varētu uzrunāt Auguli, lai lūgtu viņam iespēju novirzīt daļu sociālās apdrošināšanas budžeta naudas iedzīvotāju veselības apdrošināšanai, ziņo aģentūra LETA.

"Labklājības ministrs pagaidām gan iebilst šim priekšlikumam. Tomēr es gatavojos ar viņu runāt. Domāju, ka ir iespējams ielikt pamatus atsevišķiem veselības apdrošināšanas veidiem, izmantojot viņa pārraudzītās naudas. Piemēram, izmantojot cilvēku personificētās iemaksas, apdrošināt viņus pret retām saslimšanām, ilglaicīgu hospitalizāciju, invaliditāti. Tas varētu būt risinājums tajos gadījumos, kad iedzīvotāji ziedo naudu citu cilvēku ārstniecībai ārzemēs, kad valsts to neapmaksā. Ir jāpārrunā ar Auguļa kungu, vai šādām vajadzībām sociālās iemaksas varētu tērēt. Esmu pārliecināts, ka sabiedrība tam piekristu," teica Belēvičs.

Līdz pirmdienas rītam iedzīvotāji Dāvja ārstēšanai ziedojuši 137 671 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē