Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reirs: VBTAI vadītāja amats nav iekārots

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja amats nav iekārots, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmai atzinis labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība), vedinot domāt, ka atrast pēcteci Ilonai Kronbergai, kas negaidīti paziņoja par atkāpšanos no amata, varētu nebūt viegls uzdevums.

Reirs atzinis, ka Kronbergas atlūgums bijis negaidīts pavērsiens.

"Atlūguma iesniegšana bija liels pārsteigums visiem - gan man, gan arī ierēdņiem, kas atbild par bērnu politiku," neslēpa ministrs, vienlaikus uzslavējot Kronbergas darbu: "Darbu es vērtēju ļoti pozitīvi, jo Kronbergas kundze nāca amatā ļoti sarežģītā laikā - viens pēc otra ļoti skaļi gadījumi sabiedrībā, faktiski katru mēnesi bija kāds gadījums, kur iesaistīti bērni. Kronbergas kundzei paralēli tam, ka viņai bija jāiepazīstas ar iestādes specifiku, paralēli arī bija papildus uzdots vadīt darba grupu pēc janvāra notikumiem Dobelē, lai izstrādātu sadarbības modeļus visām institūcijām, kā nākotnē izslēgt tādas situācijas, ka institūcijas nezina par tiesu lēmumu, par policijas uzraudzību, par skolā notiekošo."

Taujāts par Kronbergas lēmuma iemesliem, Reirs tos nevarēja komentēt - pēc tam, kad Kronberga paziņojusi, ka lēmums par atlūgumu pieņemts personisku apsvērumu dēļ, ministrs vairāk jautājumu uzdevis neesot.

Reirs norādīja, ka plāno vērsties pēc padoma pie bijušās VBTAi vadītājas Lailas Riekstas-Riekstiņas: "Viņai pajautāšu padomu, vai meklēt (jauno VBTAi vadītāju - red.) iekšienē, vai rīkot konkursu. Atcerēsimies, ka ar konkursu iepriekš tik ātri un labi negāja."

Jāatgādina, ka trešdien vien pēc sešiem amatā pavadītiem mēnešiem VBTAI vadītāja Ilona Kronberga iesniedza atlūgumu, norādot, ka "tas ir saistīts ar pozitīvām izmaiņām manā privātajā dzīvē, kuras es laikam publiski neizpaudīšu, bet iemesls ir ļoti pozitīvs un negaidīts, tāpēc nācās pieņemt šādu lēmumu."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē