Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reizniece-Ozola: Jāvirzās uz priekšu ar pašreizējo reformu

Pašlaik būtu jāvirzās uz priekšu ar iecerēto nodokļu reformu, bet arī jāsagatavojas kādai "elastībai" nepieciešamības gadījumā, aģentūrai LETA sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Pašlaik pamata variants ir tas, ka ejam uz priekšu un strādājām pie reformas tādā paketē, kāda ir ieplānota, bet prātīgi, protams, būtu rudenī sagatavoties kādai elastībai un laika ziņā kādus pasākumus ieviest pakāpeniskāk," pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māris Kučinski (ZZS) pauda ministre.

Viņasprāt, pašlaik ir svarīgi turpināt darbu, savukārt rudenī, kad Eiropas Komisija (EK) sniegs atzinumu par Latvijas iecerēm, nepieciešamības gadījumā veikt korekcijas. Ministre pagaidām gan atturējās sīkāk komentēt, kurus no reformas priekšlikumiem varētu mainīt vai iesviest vēlāk, ja būs tāda vajadzība.

Iespējams izmaiņas, ja tādas tiks veiktas, tiks apspriestas gan ar valdošās koalīcijas partneriem, gan ar valdības sociālajiem partneriem, uzsvēra ministre.

Pašlaik Finanšu ministrija intensīvi strādājot, lai gatavotus likumprojektus, kas saistīti ar nodokļu reformu. Tos iesniegt Saeimā paredzēts līdz jūnija beigām, piebilda Reizniece-Ozola.

Vienlaikus politiķe akcentēja, ka no EK kopumā saņemti pozitīvi signāli par Latvijas iecerēto nodokļu reformu. Viņa tikusies ar ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas komisāru Pjēru Moskovisī, kurš esot atzinīgi novērtējis, ka Latvija sākusi nodokļu reformu, risinot jautājumus, uz kuriem norādīts jau iepriekš, piemēram, attiecībā uz darbaspēka nodokļu sloga samazināšanu.

Ministre norādīja uz atšķirībām vērtējumu metodoloģijā un piebilda, ka diskusija ar EK ir par to, kādā ekonomikas attīstības ciklā ir mūsu tautsaimniecība. Reizniece-Ozola sacīja, ka pašlaik varam strādāt ar pašreizējo reformu ar esošām prognozēm, par ko viņa saņēmusi pozitīvu attieksmi.

Kā ziņots, EK veiktais Latvijas fiskālo plānu - iecerētās nodokļu reformas - novērtējums liecina par būtiskas novirzes risku no Stabilitātes un izaugsmes pakta prasībām 2018.gadā. EK publiskotais ziņojums bija par Latvijas stabilitātes programmu, kurā bija ieskicēts arī nodokļu reformas plāns.

Pēc šī paziņojumā Kučinskis gan uzsvēra, ka atzinums no EK par plānoto nodokļu reformu nav bijis, tāpēc nav saprotams, kā EK pārstāvniecība Latvijā izplata savas ziņas.

Valdības vadītājs trešdien arī uzsvēra, ka līdz rudenim, kad būs EK atzinums par reformu, var rīkoties dažādi - plānot pašreizējā reformas piedāvājuma īstenošanu vai arī "taisīt atkāpi", proti, sagatavot arī rezerves variantu. Viņš gan pagaidām atturējās komentēt savu nostāju šajā jautājumā.

Top komentāri

...
.
Kāpēc jāvirzās? Jau starptautiskas organizācijas saka, ka visa ideja ir samazināt nodokļu slogu bagātniekiem un pacelt nabagiem. Jocīgi izskatās ņemšanās ap "partneriem", diez kas Latvijā ir arodbiedrībās un vai tiešām valsts uzņēmumi ir īstie, kam pārstāvēt uzņēmējdarbības sektoru??? Reizniece starptautiski pati sevi padara par dīvaini.
īpašuma nodoklis ir nenormāls!
ī
Ja reforma nerisina nenormālā nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu mājoklim, tad tāda reforma nav vajadzīga!
Ģimenēm ar bērniem dos ievērojami m
Ģ
Ģimenēm ar bērniem Reiznieces reforma dos ievērojami mazāk, nekā personām bez bērniem. Tādēļ jau tā lielā nevienlīdzība pieaugs vēl vairāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē