Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rekšņa: Katram tiltam domāt likuma pantu nav loģiski

Katram tiltam domāt likuma pantu, lai tajā nekāptu, domāju, ka tas nav loģiski, jautāts, vai bargāki sodi atturēs pārgalvjus kāpt Vanšu tiltā, atbildēja bijušais Valsts policijas priekšnieks, drošības eksperts Juris Rekšņa.

"Mums jau ir pants par huligānismu, tas jau tagad ir piemērots. Domāju, ka labāk padomāt, kā tehniski nodrošināt, aizsargāt, lai nekāpj tilta vantīs," sacīja J.Rekšņa.

Viņš norādīja, ka noteikt sodu 30 000 latu apmērā par šādu pārkāpumu nebūtu jēgas, jo pārkāpējs, visticamāk, to nevarētu samaksāt. J.Rekšņa arī sacīja, ka "soda bardzība nenosaka galarezultātu".

"Piekrītu, ka visiem šādos tiltā kāpšanas gadījumos ir zaudējumi - satiksme, korķi un tā tālāk, bet ar sodiem to nevar atrisināt," sacīja J.Rekšņa.

Viņaprāt, lai atturētu kāpējus no rāpšanās Vanšu tilta vantis, jādomā par to, kā tehniski nodrošināt, lai tiltā nevarētu uzrāpties.

Jau ziņots, ka brīvdienās, naktī no sestdienas uz svētdienu, ap plkst.3, saņemta informācija, ka Vanšu tiltā kāpj cilvēks. Notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Kā vēstīts, arī pirmdienas rītā bijuši divi mēģinājumi uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no tiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze, bet otrajā gadījumā pārgalvim izdevies īstenot savu nodomu. Par visiem trim gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Turpmāk 24 stundas diennaktī Vanšu tiltu apsargās divi profesionāli apsargi, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) preses konferencē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē