Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rimšēvičs: Mēs nepiesaucam krīzi, bet aicinām valdību izstrādāt plānus

Krievijas krīzes sakarā arī Latvijas tautsaimniecība aug lēnāk, ekonomiskā aktivitāte un patēriņš arī krīt, bet "mēs negribam piesaukt krīzi, mēs gribam tikai aicināt Latvijas valdības vadītāju būt piesardzīgākiem un gatavoties nākamā gada budžetam, " LTV raidījumā Rīta Panorāma sacīja Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. 

Šobrīd nav skaidrs vai valdība ir plāns kā rīkoties, "mēs nevaram redzēt vai viņi [valdība -red.] ir optimistiski vai piesardzīgi", bet ir nepieciešams ir izstrādāt ekonomikas sildīšanas plānu, skaidroja Rimševičs.  

Viņš sacīja, ka orientēties ir grūti, jo uz ielām joprojām ir sastrēgumi un cilvēki veikalos aktīvi iepērkas, tomēr banku sektorā savukārt redzams, ka šīs lietas bremzējas. No valdības puses ir sabremzējusies arī struktūrfondu izmantošana. 

Kopumā Rimševičs saredz astoņus vai deviņus pasākumus, kas būtu veicami ekonomikas izaugsmes uzlabošanai, viens no tiem būtu kreditēšanas uzlabošana. Tāpat nepieciešams rūpēties par investīciju vidi – "ārējie investori nejūtas droši šeit".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē