Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rinkēvičs: Migrācijas jautājumu risināšanā svarīga ir solidaritāte

Migrācijas jautājumu risināšanā svarīga ir solidaritāte un efektīva migrācijas politika, Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs sanāksmes laikā pauda atbalstu Luksemburgas prioritātēm migrācijas jomā, norādot, ka ES dalībvalstīm ir svarīgi izrādīt solidaritāti migrācijas jautājumu risināšanā. "Vienlaikus nopietni jāpievēršas migrācijas cēloņu risināšanai, veicinot sadarbību ar bēgļu izcelsmes un tranzītvalstīm, tostarp nodrošinot to patvēruma meklētāju atgriešanu, kas nekvalificējas starptautiskajai aizsardzībai," sacīja ministrs.

Diskutējot par Luksemburgas prezidentūras prioritātēm ārlietās, ministrs uzsvēra Eiropas kaimiņpolitikas nozīmi, saglabājot līdzsvaru starp ES austrumu un dienvidu kaimiņiem. Tāpat Rinkēvičs aicināja īstenot Rīgas samitā izvirzītās prioritātes sadarbībā ar partneriem - labas pārvaldības jautājumi, mobilitāte un tirgus iespējas. Ministrs arī pauda stingru atbalstu sarunām par divpusēju brīvās tirdzniecības līgumu noslēgšanu.

Latvijai īpaši nozīmīga ir Latvijas interesēm atbilstošas vienošanās panākšana par ES-ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības nolīgumu. Tāpat svarīga ir sarunu noslēgšana ar Japānu un Vjetnamu.

Vispārējo lietu padomi šā gada otrajā pusē vada ES Padomes prezidējošā valsts Luksemburga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē