Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

SEB banka: Pērn mājokļi visaktīvāk renovēti Kurzemē

2013.gadā SEB banka izsniegusi finansējumu mājokļu renovācijai 15,1 miljona eiro apmērā 109 daudzdzīvokļu māju siltināšanai. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, vēl joprojām lielākā renovācijas darbu aktivitāte vērojama Kurzemes reģionā, kur piešķirti 48% no kopīgā SEB bankas pagājušā gadā renovācijas finansējuma Latvijā.

Salīdzinājumā ar 2012.gadu, pērn samazinājās renovācijas kredītu daudzums un apjoms, taču tas ir lielāks nekā 2011.gadā.Arī pērn renovācijas līderis Latvijā bija Kurzemes reģions, kur visvairāk projekti tika uzsākti un realizēti Liepājā, Ventspilī un Talsos. Kurzemes reģionā SEB banka ir atbalstījusi 53 energoefektivitātes paaugstināšanas projektus un piešķirtais finansējums sasniedz vairāk nekā 7,3 miljonus eiro. Tai seko Vidzemes reģions ar 26 projektiem un 4,4. miljoniem eiro lielu finansējumu. Vidzemē visaktīvākā pilsēta ir Smiltene. Trešajā vietā ir Rīga ar 16 projektiem un 2,3 miljoniem eiro, uz pusi mazāk projektu ir Zemgalē – astoņi par kopīgo summu miljons eiro, bet Latgalē pērn finansēti seši projekti un piešķirtais finansējums veido 82 tūkstošus eiro. Zemgalē dominē Bauska, bet Latgalē – Rēzekne."Reģionu dominante varētu būt skaidrojama ar pašu iedzīvotāju aktivitāti, gatavību uzņemties papildu pienākumus, kas saistīti ar iedzīvotāju sapulcēšanu, viedokļa apzināšanu, biedrības veidošanu un apsaimniekošanas darbiem. Salīdzinājumā ar Rīgu, kur daudzdzīvokļu mājas ir krietni lielākas - nereti deviņi stāvi ar vairākām kāpņu telpām, kas attiecīgi nozīmē, ka lēmuma pieņemšanā jāiesaista daudz vairāk cilvēku, reģionos renovējamās mājas ir mazākas. Līdz ar to iedzīvotāji reģionos daudzdzīvokļu mājās viens otru labāk pazīst, uzticas un vieglāk vienojas par vēlamo rezultātu un nepieciešamajām investīcijām," norāda SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere.Pēdējos gados visaktīvāk renovācijas projekti tika realizēti 2012.gadā, kad ar SEB bankas finansējumu tika nosiltinātas 170 daudzdzīvokļu mājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē