Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skuja: Atbildība par nekārtībām pie Brīvības pieminekļa jāuzņemas RD vadībai

Interesanti, kas notiktu, ja 9. maijā pie Uzvaras pieminekļa Ušakova runas laikā kāds atskaņotu sēru maršu? - šādu retorisku jautājumu uzdod Rīgas domes (RD) deputāts, Demokrātisko Patriotu (DP) Frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja.Dome nedrīkstēja atļaut izmantot skaņas pastiprinātājus, tas liecina par apzinātu konfrontācijas atbalstīšanu, uzskata M.Skuja.

"Šis pasākums kārtējo reizi parāda, kas ir kas mūsu valstī un vēlētājam to vajadzētu atcerēties pirms vēlēšanām, bet valdībai un ministriem publiski jāpauž atbalsts leģionāriem, kuri cīnījās par Latvijas valsti un šī vēstures daļa jāskaidro visiem rietumos un austrumos, nevis slēpjoties jāklusē. Ja necieni savu vēsturi un tautas varoņus, tad esi pelnījis nicinājumu!," raksta M.Skuja.

Turpinot, deputāts jautā: "Vai Rīgas dome saskaņos piketu Pārdaugavā tajā pašā 9. maijā, ja kāds tur izmantos skaņas pastiprinātājus un atskaņos to simttūkstošu Latvijas vārdus, kurus padomju okupācija ir nonāvējusi? 9. maijs daudziem ir sēru diena un šajā dienā valsts karogus vajadzētu rotāt ar melno sēru lenti, bet Otrā Pasaules kara beigas visa Eiropa svin 8. maijā.".

Jau ziņots, ka leģionāru atceres pasākuma un viņu pretinieku piketa laikā pie Brīvības pieminekļa sestdien īslaicīgi aizturēti pieci cilvēki un kopumā, policijas vērtējumā, 16.marta pasākums noritējis nedaudz saspringtākā gaisotnē nekā iepriekšējos gadus.

Jau ziņots, ka pēc 16.marta notikumiem pie Brīvības pieminekļa NA pirmdien plāno lemt par prasību demisionēt iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), jo policija pieļāvusi, ka pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībnieku pretējās nometnes pārstāvji - biedrības Apvienība pret nacismu aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi.

Vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības aktīvistiem aiz barjeras, lai izslēgtu skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē