Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Stadions Daugava: Futbola federācijas pārmetumi par stadiona pārbūvi ir klaji negodīgi

_Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions _noraida Latvijas Futbola federācijas (LFF) medijos izteiktos pārmetumus par stadiona Daugava atjaunošanas risinājumu kā klaji negodīgus, jo LFF jau ilgāku laiku ir aktīvi komunicējusi, ka tā būvēs savu, specializētu futbola stadionu Rīgā, Barona ielā, ko saukšot par Futbola mājām, pausts iestādes paziņojumā.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis trešdien izteicies - stadiona Daugava rekonstrukcijas rezultāts, kad tajā vairs nevarēs spēlēt Latvijas futbola valstsvienība, būs izsmiekls Latvijas sportam. 

Stadiona Daugva pārstāvji, reaģējot uz šo LFF komentāru, uzsvēruši, ka līdz šim LFF pārstāvji neziņoja , ka tiem trūkst līdzekļi sava iecerētā stadiona būvniecībai. Līdztekus LFF pārstāvji nav konstruktīvi iesaistījušies stadiona Daugava atjaunošanas projekta izstrādē. 

"Šajā kontekstā stadiona Daugava apjomīgā izpētes darbā, gatavojot pieteikumus Eiropas Savienības fondu finansējumam, kā arī ilgtermiņa plānošanā nav bijis saimnieciski pamatoti stadionu Daugava veidot par vēl vienu specializētu futbola stadionu. Turklāt ES finansējuma parametri neļauj būvēt apjomīgāku stadionu. Būtiski lielāku vai savādāku stadiona būvi varētu celt vienīgi par valsts līdzekļiem, kas apstākļos, kad ir pieejams ES finansējums, būtu izteikti nelietderīgi," paudis stadiona Daugava valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Stadions Daugava atjaunošanas rezultātā kļūs par ilgtermiņa, multi-funkcionālu, pieejamu sporta un kultūras objektu centru, kur mājvietu varēs rast daudzas sporta federācijas un kultūras sabiedrība. Tas arī izrunāts tikšanos laikā ar sporta sabiedrības pārstāvjiem un kultūras kopienu, lai rastu labākos risinājumus katrai ieinteresētajai grupai. Tas attiecoties arī uz futbola sabiedrību – ja LFF ir secinājuši, ka savu specializēto stadionu uzbūvēt tomēr nespēj, stadions Daugava aicina tikties LFF un konstruktīvi apspriest, ko stadiona Daugava atjaunošanas procesā varētu piemērot futbola kopienas vajadzībām, uzsvēris Martinsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē