Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Stalts: Negatīvo sociālo vidi redzu ikdienā

"Ja filmas mērķis ir man un citiem atvērt acis uz apkārt esošo negatīvo sociālo vidi, tad domāju, ka kādam varbūt acis atvērsies, bet es to negatīvo sociālo vidi redzu jau ikdienā," atzīst Saeimas deputāts Dāvis Stalts (VL!-TB/LNNK).

"Vēl vairāk acis man nevajag atvērt, jo tad man vienkārši kļūst fiziski un garīgi slikti," teic D.Stalts. Viņš norāda, ka pašlaik izvēlas skatīties kino, kas nesatur lielu negatīvu enerģiju, emocijas, domas un stāstus, jo sabiedrībā jau tāpat ir pārāk daudz negatīvā.

D. Stalts uzskata, ka filmas varot būt arī krievu valodā, ja tās pilda kādu konkrētu uzdevumu un tām ir liela mākslinieciska pievienotā vērtība. Jautāts, vai filmai vajadzēja piešķirt valsts finansējumu, D. Stalts atzina, ka tas jāprasa žūrijai, kura, ņemot vērā konkrētus kritērijus, filmu nolēma atbalstīt.

"Ja sabiedrība uzskata citādi, tad droši vien ir jautājums par to, vai šī žūrija piešķir finansējumu atbilstoši kritērijiem vai nē. Vai arī šie kritēriji, iespējams, nekalpo sabiedrības interesēm," uzskata deputāts.

Viņš arī domā, ka ir jāizvērtē filmas pienesums sabiedrībai kopumā un, ja filma pilda kādu sociālo funkciju un rada sabiedrībā riebumu pret negatīvo, demonstrējot negatīvo, tad filma savu uzdevumu ir izpildījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē