Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Straujuma: Solidaritātei bēgļu uzņemšanā jābūt saistītai ar integrāciju ilgtermiņā

Latvija uzskata, ka bēgļu jautājuma risināšanā solidaritātei ir jābūt brīvprātīgai un saistītai ar praktiskām iespējām un integrāciju ilgtermiņā, pirmdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju konferences (COSAC) plenārsēdē Rīgā sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa pauda, ka imigrācijas jautājumā ES valstīm solidāri un taisnīgi jāsadala atbildība. Pašlaik nacionālā līmenī tiek apspriestas obligātās bēgļu kvotas, un attieksme pret tām ir dažāda, taču, pēc politiķes domām, visas valstis atbalsta solidaritāti.

Straujuma pateicās parlamentāriešiem par izteiktajiem ieteikumiem, kas dod uzmundrinājumu darboties tikpat aktīvi kā līdz šim. Komentējot Eiropas investīciju plānu, Straujuma norādīja, ka tā īstenošana neietekmēs kohēzijas politikas īstenošanu. Viņa pauda prieku par panākto vienošanos izvairīties no politiskās ietekmes plāna projektu vērtēšanā.

Premjerministre vairākām ES valstu pārstāvju aktualizētajām tēmām sniedza nosacīti lakoniskas atbildes, piemēram, norādot, ka Grieķijas finansiālās situācijas jautājums bija izaicinājums Latvijas prezidentūrai ES Padomē, piekrītot Francijas un Vācijas parlamentāriešiem, ka Grieķijas jautājums izšķirsies nākamo nedēļu laikā.

Komentējot attiecības ar Krieviju, Straujuma piekrita klātesošo paustajai nostājai, ka ES attieksme pret sankcijām jāsasaista ar Minskas vienošanās izpildi. Neviens negrib redzēt Krieviju nospiestu uz ceļiem, norādīja Straujuma, piebilstot, ka ar valsti jāturpina dialogs.

Tuvojoties atbilžu noslēgumam, Straujuma atzina, ka viņas pierakstos ir neliels sajukums. Tomēr viņa sniedza atbildes uz lielu daļu no parlamentāriešu replikām un beigās saņēma aplausus.

Parlamentārieši pirmdien sanāksmē uzsvēra gan risinājuma rašanas nepieciešamību imigrācijas problēmai, gan skāra Krievijas rīcības Ukrainā jautājumu. Tāpat izskanēja atzinīgi vārdi par Latvijas prezidentūru ES.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē