Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Sudraba: Lēmumam par bezmaksas braukšanu Rīgā ir jābūt pamatotam

Valsts kontroliere Inguna Sudraba nav redzējusi aprēķinus par ieguvumiem, kādi ir, ļaujot autovadītājiem dienās, kad stipri snieg, izmantot Rīgas sabiedrisko transportu bez maksas, tomēr šādai rīcībai ir jābūt juridiski pamatotai.

Sudraba sarunā ar sacīja, ka jebkura rīcība ir jāpamato juridiski, ar normatīvu dokumentu. Viņa gan šādus dokumentus nav redzējusi, tomēr pieļauj, ka šāda rīcība ir samērota ar ieguvumiem, kādi rodas, ļaujot autovadītājiem bez maksas izmantot sabiedrisko transportu.

Kā piemērus viņa minēja, ka šoferiem izmantojot sabiedrisko transportu, ir mazāk automašīnu ielās, līdz ar to sabiedriskais un operatīvais transports var ātrāk pārvietoties, kā arī ielas var raitāk notīrīt no sniega, ja mašīnu ir mazāk.

"Tie izdevumi, kas rodas papildus tāpēc, ka kāds pārvietojas ar sabiedrisko transportu bez maksas, ir samērojami, ja tie pārējie tērē mazāk laika, pārvietojoties pa Rīgas ielām," teica Sudraba.

Tomēr jāņem arī vērā, ka tuvojas pašvaldību vēlēšanas un daudzas lietas ir iespējams ar tām sasaistīt, jo amatpersonas grib būt īpaši labvēlīgas un pretimnākošas. Tomēr, jebkurā gadījumā, jebkuram lēmumam ir jābūt pamatotam ar ieguvumiem, kādi ir no šī lēmuma. "Nevar būt vienkārši labdarība. Nekas nav par brīvu - kāds par to tik un tā maksā un kur citur līdzekļi ir papildus nepieciešami," pauda valsts kontroliere. Viņasprāt, ja ieguvumu ar šādu lēmumu ir vairāk, tas ir tikai apsveicami.

Jau ziņots, ka turpmāk dienās, kad prognozēta intensīva snigšana, autovadītāji, uzrādot sava spēkrata tehnisko pasi, Rīgas sabiedriskajā transportā varēs pārvietoties bez maksas. Šādi atvieglojumi autovadītājiem ieviesti, lai stipras snigšanas laikā mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus un atvieglotu ielu uzturēšanas darbu.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Parodija par pārbaudi

Ceturtdien Ģenerālprokuratūra izplatīja ļoti savādu paziņojumu, kam it kā bija jānomierina prāti un jāatjauno uzticība politiskajai elitei, bet gluži otrādi – tā ne tikai nenomierināja un ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē