Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Točs: Reformētā Vienotība

Nezinu, kāda ir jūsu Jaungada eglīte, vai arī tajā tika sakārts pēc iespējas vairāk mantiņu, lai tā izskatītos skaistāka, bet šķiet, ka tieši tāda ir Vienotības ideja, pievienojot sev bijušo Zatlera Reformu partiju. Jo vairāk mantiņu, jo skaistāka eglīte.

Ne mazākā brīnuma šajā saplūšanā nav, tikai vienīgais jautājums - kam tas ir vajadzīgs Vienotībai? Kam joprojām otrajai populārākajai partijai Vienotība ir vajadzīgs "politisks līķis" ar 0,7% reitingu?

Edgars Rinkēvičs teic, ka tas neesot Reformu partijas "gals vai sākums:, bet kaut kāda "konsolidācijas" forma. Bet kāda tam ir nozīme, ja vēlēšanās viņi jau paredz veidot vienu sarakstu ar nosaukumu Vienotība, kurā startēs arī Reformu partijas biedri?

Protams, ideoloģiski te nav nekādu problēmu. Reformu partija ir pat ne dvīnis, bet Vienotības klons. Visiem šiem "konsolidatoriem" ir viena ideju bāze. Savulaik Zatlers un viņa birojs, savtīgu mērķu vadīti, izraisīja tikai mākslīgu šķelšanos "gaismas spēkos", lai radītu jaunā ilūziju, pēc kā bija pieprasījums sabiedrībā, vienlaikus nekādā veidā nekaitējot konsolidācijas politikai, ko īstenoja Valdis Dombrovskis.

Tā ir vienkārša Latvijas politiskās elites ideoloģija - ja pildīsim "prasības", viņi pievērs acis uz mūsu sīkajām afērām un atbalstīs mūs mūsu centienos pēc varas. Mēs varēsim pozicionēties globālajā "gaismas" un "tumsas" cīņā kā "labie". Un iesūkt nāsī valsts pasūtījumus vai dalīt Eiropas naudu. Vajag tikai pieslieties "labajiem", un nav jāmaksā pat par propagandu. To rada globālais meinstrīms, kurā Zvaigžņu kari rit pilnā sparā.

Vienotības un Reformu partijas spicē šī progresīvā ideja ir adaptēta tik tīrā veidā, ka viņi sekošanā visām šīm "eiroidejām" pat neuzskata par vajadzīgu kaut kādas vietējas Latvijas modifikācijas, kāpēc saņem pastāvīgas uzslavas no "labo" ārvalstu diplomātiem un sajūsmas spiedzienus no pārokeāna NVO. Šī teicamnieku ideja "būt labajiem" ir ērta, vienojoša un skaidra. Taču tik un tā neizskaidro, kāpēc Vienotībai ir vajadzīga nožēlojamā stāvoklī esoša partija. Kāpēc vajadzīgi papildu cilvēki, ja pēc vēlēšanām vietu varētu būt vēl mazāk.

Acīmredzot taisnība tiem, kuri saka, ka tas ir Vienotības izmisuma solis. Kā mēdz teikt, - Vienotībā "vienkārši nav cilvēku". It kā, protams, ir. Bet, kā redzams, Vienotībai nav pat premjera kandidāta, kas varētu aizstāt Dombrovski. Kāpēc arī, iespējams, ir vajadzīgs tas pats Rinkēvičs no Reformu partijas.

Tāpat Vienotībai nav ietekmes, kura, kā redzams, lielā mērā balstījās Dombrovska faktorā, jo viņš bija kompromiss, kas bija izdevīgs pat opozīcijai. Un, protams, nav ideju, kas izskatītos jaunas. Nezinu, kas ir labāks - veci politiķi ar jaunām idejām vai jauni ar vecām, bet Vienotībai nav īsti ne vienu, ne otru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē