Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Truksnis: Valodas jautājumu uzskatu par noņemtu no dienas kārtības

Tauta ir pateikusi savu viedokli, ka latviešu valodai ir jābūt vienīgajai valsts valodai Latvijā, līdz ar to neredzu pamatu tālākām spekulācijām par šo jautājumu, Dienai sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

"Lai arī kāds gribētu skaitīt kaut kādus atsevišķu novadu ciparus vai vēl kaut ko, es nedomāju, ka tas rezultāts Latvijas mērogā ir pārliecinošs. Es uzskatu šo jautājumu par noņemtu, bet ir integrācijas lietas - jāskatās kādā veidā valsts politiku nedaudz mainīt, padarīt reālistiskāku," pauž Jūrmalas mērs.

G.Truksnis atzīst, ka ir piepildījušās viņa prognozes par jūrmalnieku aktivitāti un arī šāds balsojuma rezultāts bijis gaidāms. Jūrmalā par krievu valodu kā otru valsts valodu balsojuši 32,79% balstiesīgo, savukārt pret - 66,78% balstiesīgo jūrmalnieku. "Tas, protams, ir atkarīgs no katras pilsētas situācijas un katras pilsētas iedzīvotāju sastāva, bet principā tas tā aptuveni varētu būt, tas bija gaidāms," saka mērs.

"Es pilsētā nekur nemanīju šo milzīgo spriedzi sabiedrībā, ar kuru pēdējās nedēļas laikā sākās katrs televīzijas raidījums. Ir zināmas bažas, bet, ja mēs paši skandinam par milzīgu spriedzi, tad mēs viņu radam caur medijiem," kritisks ir G.Truksnis, kurš uzskata, ka šādus jautājumus vajadzētu uztvert mierīgāk, pragmatiskāk un pašiem nevajadzētu liet eļļu ugunī.

Taujāts par to, kas būtu darāms, lai nepieļautu šādas aktivitātes arī nākotnē, G.Truksnis, uzsver, ka pilsoņiem jābūt par sevi pārliecinātiem un ar savu pārliecību - tad nevajadzēšot baidīties no šādām lietām.

"Pie mums ir demokrātija un, protams, ka demokrātija kādreiz aiziet tālu absurdos un mums ir jālemj un jāizsakās par absurdām lietām. Demokrātija ir, katrs pilsonis var ierosināt diskusiju, var ierosināt visādas iniciatīvas par nulles pilsonības variantiem un vēl citām lietās, bet tās ir pilsoņu tiesības. Lai cilvēki dara, tāpat tas atbalsts būs tik cik viņš būs, jo pilsoņi nav dumji. Mēs nedaudz grēkojam un grēko arī mediji," saka G.Truksnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē