Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Urbanovičs: Galvenais jaunās valdības darbs būs draudzīgi sadalīt ES fondus

Lielākā ietekme topošajā Laimdotas Straujumas valdībā būs Aivaram Lembergam un "nacionālajam blokam", intervijā Latvijas Radio sacīja opozīcijā esošā Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Viņš uzskata, ka Straujumas valdības galvenais darbs būs sadalīt Eiropas fondus. "Viņa nav gatava vadīt, jo viņa nemeklē sev komandu. Viņa ir izvēlējusies valdības sēžu vadīšanu, bet ne valdības vadīšanu, jo viņa ir atteikusies veidot valdību. Un tie, kas veidos valdību, tie arī viņu vadīs pa īstam. Proti, ministri tiks izvirzīti un komandēti, dancināti no tām partijām. Līdz ar to - uzskatīt, ka tā ir pārmaiņu valdība vai profesionāļu valdība, nav iespējams."

Pēc Urbanoviča domām, pareizi būtu, ja premjeram būtu skaidra vīzija par visu darāmo, un tad piemeklētu labāko uzdevuma veicēju.

Urbanovičs secina, ka veidojas divi grupējumi: Zatlera Vienotības grupējums un neformāls "nacionālais bloks", kurā ir nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Zaļo un zemnieku savienība. Tie sēdīsies pie galda, un "katrs rādīs savus muskuļus, tādā veidā tirgojoties, kurš vājāks, kurš stiprāks". 

Top komentāri

NACIKI>zaglim
N
Zaglīgā valdība sadalīs garśīgo pīrāgu,bet tev no tā atleks tikai bezmaksas kursi kuros varēsi pārkvalificēties par sētnieku vai apkopēju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē