Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Urbanovičs: Par pievienošanos eirozonai vajag izpriecāties tagad, jo pēc tam būs par vēlu

"Visiem, kam ir prieks par pievienošanos eirozonai no nākamā gada, vajag izpriecāties tagad, jo pēc tam jau būs par vēlu un arī iemeslu tam būs mazāk," aģentūrai LETA norādīja Saskaņas centra (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs."Tie, kas ļāvušies būt pierunātiem šim priekam, viņiem tiešām jāizpriecājas tagad, jo pēc tam būs par vēlu.

Kad viņiem trūks to eiro un latu vispār nebūs, tad būs, par ko skumt," sacīja politiķis. Urbanovičs arī piebilda, ka tagad vajadzētu priecāties visiem, kam ir prieks, jo pēc tam iemeslu būs mazāk.SC politiķis arī kritizēja valdību jeb "tiesiskuma koalīciju, kā viņi sevi dēvē", par to, ka kārtējo reizi līdzeklis esot pārvērsts par mērķi. "Pat ne par mērķi, bet par dievību," piebilda Urbanovičs. Pēc viņa domām, "tas ir noziegums", jo par mērķi var būt, piemēram, tautas labklājība.Saskaņā ar Urbanoviča teikto "vienīgā labā ziņa ir tā, ka lielākā daļa Latvijas tautas ir saglabājusi veselo saprātu", neskatoties uz to, ka plašsaziņas līdzekļi "to vien darīja, kā stāstīja par to laimi", kas iestāsies nākamā gada 1.janvārī, ieviešot eiro.Kā ziņots, jūnija vidū eiro ieviešanu Latvijā atbalstīja 22% aptaujāto, neitrāla attieksme bija 21%, bet eiro ieviešanu neatbalstīja 53% respondentu, šorīt Latvijas Radio pastāstīja socioloģisko pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš, atzīmējot, ka šī gada laikā eiro atbalstītāju skaits īpašu pieaugumu neuzrāda.Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN), kurā darbojas ES valstu finanšu ministri, šodien pieņēma galīgo lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā. Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē