Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valainis: Jaunai valdībai jārisina arī jautājums par lielveikalu darba ierobežošanu svētku dienās

Jaunās valdības deklarācijā būtu jāiestrādā punkts par to, ka nākotnē tiks ierobežota lielveikalu darbība svētku dienās, uzskata neatkarīgais Saeimas deputāts Viktors Valainis. 

"Jaunās valdības darba kārtībā būs virkne valstiski svarīgu uzdevumu, tomēr nedrīkst aizmirst arī par mazākiem mērķiem. Uzskatu, ka valdības deklarācijā būtu jāiestrādā arī punkts par lielveikalu un tirdzniecības centru darba ierobežošanu svētku dienās. Lai arī daļai iedzīvotāju tas īstermiņā sagādātu neērtības, tomēr ieguvumu no šāda soļa būtu krietni lielāki," pārliecināts ir V. Valainis. 

Bieži tiekot runāts par pasākumiem, kas saistīti ar ģimenes vērtībām. Tajā pašā laikā svētku dienās pie lielveikaliem neesot iespējams atstāt mašīnu, bet uz pasākumiem, kurus organizē pilsētas vai nevalstiskās organizācijas, cilvēki nenāk. Nav iespējamas arī ģimenes pasēdēšanas kopīgā svētku gaisotnē, jo kādam no ģimenes locekļiem ir jāstrādā lielveikalā. "Svētku dienas ir svētki visiem valsts iedzīvotājiem un nav godīgi, ka daļa ģimeņu nevar būt kopā, jo kādam ir jāstrādā lielveikalā," norāda deputāts. Deputāts aicina sabiedrību būt solidārai un upurēt ērtības attiecībā uz iepirkšanos tirdzniecības centros un lielveikalos svētku laikā, tādējādi nodrošinot svētku noskaņu arī lielveikalu darbiniekiem.

"Tas nozīmētu ne vien kultūras un sabiedriskās dzīves atplaukšanu jaunā kvalitatīvā līmenī, jo tiktu ierobežota, manuprāt, nevēlamā ģimenisko vērtību komercializēšana. Vienlaikus tas nozīmētu arī patiesu svētku noskaņu visiem valsts iedzīvotājiem - ne tikai tiem, kuriem svētku dienās paveicies, jo nav jāstrādā," tā deputāts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē