Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts prezidents: Eiro ir līdzeklis konkurētspējas celšanai

"Esmu jau iepriekš uzsvēris, ka šis lēmums nav nedz pašmērķis, nedz risinājums kādām sen ielaistām problēmām. Mums būs daudz un mērķtiecīgi jāstrādā, un eiro šeit ir tikai līdzeklis, lai mūsu uzņēmēji kļūtu vēl konkurētspējīgāki," uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš. "Būtiskākais, kas Latvijai ir jāpanāk: mūsu cilvēku dzīves līmeņa paaugstināšana, lai to izjustu katrs, nevis tikai daļa no sabiedrības, kā tas bijis līdz šim," skaidro A.

Bērziņš.Pēc prezidenta domām, Latvijas ceļš līdz gaidāmajai eiro valūtas ieviešanai ir mērāms teju desmit gadu garumā, tomēr visnopietnākie soļi šajā virzienā ir sperti pēdējos piecos gados, aģentūru LETA informē prezidenta preses dienests. "Zīmīgi, ka tieši krīzes pārvarēšana mums ir likusi kļūt gudrākiem un uz valsts fiskālo politiku raudzīties daudz nopietnāk. Tikai pateicoties aizsāktajām reformām, finanšu sistēmas sakārtošanai un mūsu uzņēmēju spējai krīzes laikā pārplānot savu biznesa politiku, tādējādi pat veiksmīgi attīstoties, patlaban esam pussoļa attālumā no dalības eirozonā."Vienlaikus Valsts prezidents uzsver, ka Latvijas kļūšana par eirozonas valsti dos daudz lielākas iespējas ietekmēt procesus eirozonā un līdztiesīgi citām eirovalstīm paust savu nostāju par to, kas joprojām ir aktuāli. "Nav noslēpums, ka eirozonā vēl daudz darāmā, lai tiktu galā ar visām krīzes izraisītajām sekām un, pats galvenais, - lai neko tādu vairs nepieļautu nākotnē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē