Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vējonis sola jaunus budžeta priekšlikumus

Nākamā gada budžeta izskatīšanas Saeimā laikā tiks aizstāvētas uzņēmēju un pašvaldību interestes, kā arī iesniegti jauni priekšlikumi, saka Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts  Raimonds Vējonis. "Mēs aizstāvēsim uzņēmējus, pašvaldības un novados dzīvojošo cilvēku intereses un mums būs priekšlikumi budžeta izskatīšanas gaitā."

"Latvijas politiskajā dzīvē šobrīd sākusies izdzīvošanas sacensība, kuras finiša lente, skaļāko dalībnieku prātos, ir vēlēšanas nākamajā gadā un galvenā balva - vietas Eiropas Parlamentā vai Saeimā. Patiesi jājūt līdzi visiem politikas komentētājiem, kuri jau kādu laiku ir pat atmetuši cerības, ka notiekošo var skaidrot no politikas teorijas vai veselā saprāta viedokļa. Pēc divdesmit valsts neatkarības gadiem mēs šobrīd maksājam par visām pieļautajām kļūdām - sākot no haotiskās un dažbrīd ļoti kļūdainās vai savtīgās rosības pirmajā desmitgadē līdz ar revolucionāru pārliecību maskētiem pēdējo gadu pašlabuma meklējumiem, kuru sekas ir valstiskuma graušana. Jo, manuprāt, tikai par valstiskuma graušanu var nosaukt notiekošo sabiedrības, Latvijas tautas savstarpējo pretnostatīšanu un ienaidnieku saskatīšanu ikvienā. Katram ir piekarināta kāda tautas ienaidnieka birkas driska un pret katru ir vērsti apvainojumi. Pensionāri, bezdarbnieki, uzņēmēji un, protams, valsts pārvaldes darbinieki - sākot no skolotāja un beidzot ar augsta līmeņa ierēdni. Nebeidzamā cīņa pret pārvērtusi politisko vidi bērnišķīgā kautiņā, kur katru diskusiju noved līdz apsaukāšanās līmenim un lielākais prieks ir oponentam uz muguras uzliet krāsu vai piespraust rupja satura zīmīti.

Tikai atsevišķās frāzēs kāds no valdošās koalīcijas laiku pa laikam atceras, ka mēs, valsts, katrs no mums, esam smaga laika priekšvakarā. Iekļaušanās eirozonā prasīs no mums visiem arvien tālāku pielāgošanos kopējai Eiropas Savienības ekonomiskajai telpai, kas nozīmē arī visas negatīvās konsekvences, tai skaitā pieaugošu konkurenci uzņēmējdarbībai un katram individuālam cilvēkam, katrai ģimenei. Vienlaikus valdošā koalīcija ir atzinusi, ka 2014.gada budžets ir arī 2015.gada. Un ka šis budžets, 2015.gadam, jau ir sadalīts un nākamajai Saeimai atliks vien dzīvot ar pieņemto - tas ir, Saeimā būs jāapstiprina lēmumi par laiku, kas vairs nebūs pašreizējā sasaukuma kompetence.

Apzinoties visus negatīvos aspektus, Zaļo un zemnieku savienība šajā situācijā ir par budžeta izskatīšanu, jo nav alternatīvas – kārtējo reizi visi jau tā noplicinātie un bīstami politizētie varas resursi ir izmantoti tikai vienam scenārijam, šajā gadījumā piedāvātajam budžetam. Skatoties vai valdošā koalīcija būs ņēmusi vērā mūsu iesniegtos priekšlikumus, mēs lemsim cik lielā mērā atbalstīt budžetu. Mēs, Zaļā partija, un arī mūsu sadarbības partneri Zaļo un Zemnieku savienībā, nepiekrītam premjerministra Valda Dombrovska (Vienotība) paziņojumam, ka Nacionālās apvienības iebildumi pret termiņuzturēšanās atļaujām ir mazsvarīgs jautājums. Atkārtošos - termiņuzturēšanās atļaujas ir svarīga jautājuma neliela daļa. Un šis svarīgais jautājums ir Latvijas valstiskums un nākotnes attīstība. Mēs esam vienisprātis – mūsu valstij beidzot ir vajadzīga stabilitāte, atspēriena punkts, diskusijas uzsākšana un risinājumu meklēšana. Tādu risinājumu, kuri var nodrošināt attīstību, jo nav pieņemams piekoptais sirojošo cilšu paņēmiens alkatīgi vērot, kur varētu kaut ko noņemt – mikrouzņēmumiem, izdevējiem, arī ostām. Mēs aizstāvēsim uzņēmējus, pašvaldības un novados dzīvojošo cilvēku intereses un mums būs priekšlikumi budžeta izskatīšanas gaitā. Bet mēs esam atbildīgi par pieņemtajiem lēmumiem kā Latvijas valsts pilsoņi un cilvēki, kuri par savu amatu ir izvēlējušies darbu sabiedrības labā - politiku.

Mēs turpināsim būt atbildīgi, lai cik tas būtu kaitinoši katram, kurš būvē savu politisko karjeru ar revolucionāriem uzsaukumiem. Diskusijas par budžetu būs smagas, mēs tajās piedalīsimies ik brīdi atceroties, ka aiz katra cipara ir cilvēki un valsts nākotne. Mēs, Zaļo un zemnieku savienība, apliecinām, ka latviskas partijas var sadarboties un atrast risinājumus, ja redz Latviju kā neatkarīgu, vienotu un demokrātisku valsti ar nākotni."





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē