Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vējonis: Valdības lēmumiem jākļūst paredzamākiem

Valdības lēmumiem jākļūst vairāk paredzamiem, šodien oficiālās vizītes noslēgumā Jelgavā, tiekoties ar iedzīvotājiem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš jelgavniekiem atzina, ka pēc tikšanās ar uzņēmējiem ir secinājis, ka galvenā problēma ir dialoga trūkums starp uzņēmējiem un valdību.

"Uzņēmēji nevar plānot attīstību, ja nespēj paredzēt izmaiņas saistībā ar valdības lemto," sacīja prezidents, uzsverot, ka Finanšu ministrijai būtu jāveido nodokļu politikas plāns, lai uzņēmējiem un investoriem būtu perspektīva, ar ko rēķināties.

Tāpat Vējonis secinājis, ka jāsamazina birokrātijas šķēršļi.

"Pārliecinājos, ka Jelgava ir industrijas centrs, kurā veidojas jaunas darbvietas, starp kurām ir arī labi apmaksātas," rezumēja prezidents.

Sarunās ar iedzīvotājiem Vējonis skaidroja patlaban valstī aktuālās pārmaiņas, kas liek vairāk ieguldīt drošībā. Viņš informēja par investīcijām bruņotajos spēkos, Zemessardzē, kā arī par austrumu robežu demarkāciju un nostiprināšanu.

Tāpat prezidents skaidroja nepieciešamību Latvijai būt solidārai attiecībā uz patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Uzdodot jautājumus Vējonim, uz tikšanos atnākušie jaunsargi interesējās par ciešāku sadarbību ar Zemessardzi mācību un treniņu procesā. Prezidents atzina, ka tas būtu jāatbalsta. Zemgales reģionālā Kompetenču attīstības centra lekciju zālē tikties ar Vējoni bija ieradušies vairāki simti jelgavnieku.

Kā ziņots, pirms tam Vējonis apmeklēja NP Jelgavas Biznesa parku, kur iepazinās ar rekonstruētajām telpām, tikās ar uzņēmējiem un pārrunāja iespējas uzlabot valsts un privātā sektora sadarbību, aģentūru LETA informēja SIA NP Properties pārstāvis Andris Zieds.

Tikšanās laikā ar biznesā parkā strādājošajiem ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem Vējonis pārrunāja iespējas veicināt vietējo ražošanu un uzlabot valsts un privātā sektora sadarbību investīciju piesaistīšanā. Prezidents atzina, ka patlaban Jelgava ir viena no galvenajām Latvijas reģionālajām pilsētām, kur attīstās rūpniecība.

Tāpat Vējonis apmeklēja NP Jelgavas Biznesa parks nesen rekonstruēto 22 000 kvadrātmetru lielo ražošanas ēku, kuras rekonstrukcijā piesaistīti Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļi. NP Jelgavas Biznesa parkā patlaban investēti 8,6 miljoni eiro, no kuriem pēc ERAF programmas kritēriju izpildes uzņēmums saņems ERAF līdzfinansējumu 45% apmērā no kopējām projekta izmaksām.

Iepriekš jau ziņots, ka šodien Jelgavu oficiālā vizītē apmeklē Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un prezidenta kundze Iveta Vējone.

Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta aģentūru LETA informēja, ka vizītes sākumā Vējonis apmeklēja SIA Evopipes, "NP Jelgavas Biznesa parku" un tur darbojošos uzņēmumus. Pēc tam prezidents iepazinās ar Jelgavas Amatu vidusskolu un Jelgavas tehnikumu.

Tehnikumā notika diskusija ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadību un Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas pārstāvjiem par nozares attīstības tendencēm Jelgavā.

No plkst.17 Zemgales reģionālajā Kompetenču attīstības centrā prezidents tikās ar iedzīvotājiem, bet vizītes noslēgumā Vējonis apmeklē Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni.

Prezidenta kundze Jelgavā iepazinās ar Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi Rotaļa, Jelgavas 4.vidusskolu, bet Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā Vējone vēroja Muzeja pedagoģijas nodarbību pirmsskolas izglītības iestāžu bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē