Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Velde: Man kā tirgotājam nav skaidra šī mehānisma reālā izpilde

"Man kā tirgotājam šobrīd nav skaidra šī mehānisma reālā izpilde, vienīgais ko esmu dzirdējis – salīdzinās, vai tirgotājs ir korekti norādījis cenu latos un pārvērtis to uz eiro," sacīja SIA Skai Baltija ģenerāldirektors Ivo Velde.

Jau vēstīts, ka atbildīgās iestādes eiro ieviešanas laikā sola pastiprinātu kontroli, lai komersanti nemaldinātu iedzīvotājus par cenām, kā arī neslēgtu neatļautas vienošanās savā starpā. 

Velde uzskata, ka pārejas periodā tieši pircēji būs tie, kuri izlems - vai iepirkties pie konkrētā pārdevēja: "Arī ekonomikas ministrs ir teicis, ka pārējo noteiks pircējs, balsojot ar kājām – vai cenas ir palielinājuši, vai nē."

Komersantu kontroli veiks Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Konkurences padome. Sodi būšot bargi -  ja tiks konstatēts, ka cenas nav norādītas pareizi un ir maznozīmīgs pārkāpums, par to draudēs līdz 500 latu naudas sods. Bet ja konstatēs, ka ir notikusi negodīga komercprakse un iedzīvotāji ir maldināti, sods juridiskai personai var būt līdz pat 10 000 latu.

"Spriest, vai pārbaudes atstās kādu pozitīvu vai negatīvu iespaidu šobrīd ir ļoti grūti," Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Panorāma atzina I.Velde.

Jau šobrīd lielākajās Latvijas pilsētās sācies cenu monitoringa pilotprojekts, kura laikā cenu pierakstu veiks 93 precēm un 32 pakalpojumiem tirdzniecības vietās Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Ventspilī. Ar pirmajiem rezultātiem plānots iepazīstināt februāra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē