Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vešņakovs: Labas attiecības starp Krievijas un Latvijas galvaspilsētām ir priekšnoteikums krīzes beigām valstu starpā

Labu attiecību uzturēšana starp Krievijas un Latvijas galvaspilsētām ir ieilgušās krīzes abu valstu starpā izbeigšanās priekšnoteikums, pēc tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņa) Maskavas dienu Rīgā laikā žurnālistiem sacīja Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš skaidroja, ka Maskavai ir liels potenciāls, jo tās budžeta spējas ir pielīdzināmas tādai valstij kā Austrija, un rodas arvien jaunas sadarbības iespējas starp Maskavu un Rīgu.

Maskavas valdības pārstāvis Sergejs Čerjomins skaidroja, ka sadarbības programma starp Maskavu un Rīgu, kas tika parakstīta 2011.gadā, ir stabils pamats draudzīgu attiecību saglabāšanai vismaz galvaspilsētu starpā. Pašreiz pilsētas ir ieinteresētas sadarbībā tādās jomās kā sabiedriskā transporta pakalpojumi, tūrisms, kultūra, pilsētas plāno sadarbību arī jauniešu apmaiņas programmu jomās. Čerjomins atzinīgi novērtēja sabiedriskā transporta sistēmu Rīgā kā modernu un ekoloģisku.

Čerjomins arī uzsvēra, ka pilsētās ir aktuāla sadarbība un pieredzes apmaiņa autostāvvietu, veloceliņu izbūves, parku rekonstrukcijas jomā.

"60% Maskavas budžeta novirzīti sociālajai politikai, kas varētu atbilst Rīgas situācijai," sacīja Čerjomins.

Kā ziņots, šodien Maskavas dienu Rīgā laikā Ušakovs tikās ar delegāciju no Krievijas, tostarp vēstnieku Vešņakovu un Maskavas valdības pārstāvi Čerjominu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē