Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vīķe-Freiberga: Atšķirībā no Ukrainas Latvijā līdz ar dalību ES viss ir mūsu pašu rokās

"Ka [Ukrainā] būtu bijušas vajadzīgas dziļas un bieži, jā, sāpīgas reformas, kādas Latvija ir piedzīvojusi, bet tāpēc, ka tās netika veiktas, valsts ir tik ārkārtīgi trausla, viegli ievainojama un par tās nākotni mums šobrīd ir lielas šaubas. Turpretī Latvijai viss būtībā ir mūsu pašu rokās (..). Manuprāt, nākamajiem desmit gadiem mums ir ļoti daudz instrumentu, lai pilnveidotu to, ko iesākām pirms 10 gadiem, kad nostājāmies, manuprāt, uz pareizā ceļa. Kā vecākās ES valstis mums toreiz teica - nedomājiet, ka iestāšanās ES ir ceļa gals. Tas ir tikai ceļa sākums,” norādīja Vīķe–Freiberga.
Pašlaik pasaulē daudziem ir lielas šaubas par Ukrainas nākotni, taču tā būtu varējusi stingrāk papūlēties ceļā uz Rietumu vērtībām, savukārt Latvijai, izejot cauri sāpīgām reformām un tiekot Eiropas Savienībā, viss ir pašu rokās, ceturtdien konferencē, atzīmējot desmit gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Tie, kam ir izdevies iekļūt ES, ir ārkārtīgi atviegloti, ka viņi paguva tur tikt, pirms durvis aizvērās ciet. Citas valstis, piemēram, Ukraina, tagad saprot, ka viņiem bija izdevība vairāk pieslēgties Rietumu vērtībām, stingrāk papūlēties, lai mainītu savas pēcpadomju tradīcijas un paradumus," teica eksprezidente.

Viņa uzsvēra, ka Latvija ir izgājusi cauri dziļām un bieži vien sāpīgām reformām, tāpēc, atšķirībā no Ukrainas, viss ir pašu rokās un ir iespējas valsti pilnveidot.

1.maijā aprit 10 gadi, kopš Latvija pievienojās Eiropas Savienībai. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē